Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi TÜBİTAK’tan Antalya Teknokent'te Yapay Zeka Desteği

TÜBİTAK’tan Antalya Teknokent'te Yapay Zeka Desteği

Antalya Teknokent’te faaliyet gösteren iki firma, TÜBİTAK’ın Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı kapsamında destek almaya hak kazandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜBİTAK’tan Antalya Teknokent'te Yapay Zeka Desteği

Antalya Teknokent’te faaliyet gösteren iki firma, TÜBİTAK’ın Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı kapsamında destek almaya hak kazandı. Bu firmalar, Akdeniz Üniversitesi’nin ortak kuruluşları olup, yapay zeka alanında önemli projeler geliştirmektedirler.

Desteklenen Projeler ve İmza Töreni

ERS Yazılım İnternet Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’nin “Turizm Sektörü İçin Yapay Zeka Destekli Sürdürülebilir Ulaşım Ekosistemi” ve Talya Bilişim Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi’nin “Otel Konaklama Ekosistemi İçin Yapay Zeka Tabanlı Karbon Ayak İzi Kaynak Takip, Anomali Tespit ve Önlem Öneri Platformu (TURCAMAP)” adlı projeleri, TÜBİTAK Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı 2023 kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi Marmara Teknokent’te (MARTEK) düzenlenen imza törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz katıldı.

“Yapay Zeka Alanında Çalışmalar Devam Ediyor”

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Teknokent’teki firmaların başarılı çalışmalara imza attığını belirtti. Özkan, “Araştırma, geliştirme ve teknoloji merkezli çalışmalarımızın meyvelerini almak bizleri mutlu ediyor. Turizm ve otel konaklama sektörlerinde Antalya Teknokentimiz bünyesindeki Talya Bilişim ve ERS Yazılım şirketlerinin büyük teknoloji devlerinin arasında desteğe hak kazanması da gururumuzu artırdı” dedi. Özkan, yapay zeka teknolojilerinin geliştirilmesi ve uygulama alanlarının artırılmasına yönelik çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kuzey Kore Güney Kore'ye Saldırı Düzenledi!

Kuzey Kore Güney Kore'ye Saldırı Düzenledi!