Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi TÜRK-İŞ Genel Başkanı: "Arzu ettiğimiz rakam olmazsa anlaşmanın da bir anlamı yok"

TÜRK-İŞ Genel Başkanı: "Arzu ettiğimiz rakam olmazsa anlaşmanın da bir anlamı yok"

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 700 bin kamu işçisini kapsayan “2023 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü” görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜRK-İŞ Genel Başkanı: "Arzu ettiğimiz rakam olmazsa anlaşmanın da bir anlamı yok"

Atalay, “Bizim verdiğimiz teklif yüzde 45 refah payı, 15 taban ücreti. Onun dışında da sosyal haklarla ilgili her sendikanın ortak talebini, 13 madde ile hükümete teslim ettik. Geçen hafta, ilk defa bize refah payı yüzde 30, 11 bin 500 TL de taban ücretine verdiler. Komisyon olarak hem şahsım hem HAK-İŞ adına bu şartların uygun olmadığını, taleplerimizi karşılamadığını kendilerine ifade ettik” dedi.
 

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 700 bin kamu işçisini kapsayan “2023 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü” görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı. Atalay, “Bizim verdiğimiz teklif yüzde 45 refah payı, 15 taban ücreti. Onun dışında da sosyal haklarla ilgili her sendikanın ortak talebini, 13 madde ile hükümete teslim ettik. Geçen hafta, ilk defa bize refah payı yüzde 30, 11 bin 500 TL de taban ücretine verdiler. Komisyon olarak hem şahsım hem HAK-İŞ adına bu şartların uygun olmadığını, taleplerimizi karşılamadığını kendilerine ifade ettik” dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 2023 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleriyle ilgili bugün Türk-İş Genel Merkezi’nde ortak basın toplantısı düzenledi. Atalay, şunları söyledi:

“Ocak ayının başında, ortak kararla ‘700 bin kamu işçisinin sözleşme görüşmelerine başlayalım’ dedik ve arkadaşlarımız bir komisyon kurdu. İşveren sendikasında 301 tane sözleşme var. Bu 301 tane sözleşmenin görüşmelerinin yüzde 25’i ocak ayında, yüzde 75’i mart ayında başlıyor. Maalesef arkadan başımıza gelen 6 Şubat’taki deprem, bizim bu görüşmelerimizi 30-35 gün öteledi. İnsanlar toprağın, enkazın altındayken sözleşme görüşmelerini yürütmek ne TÜRK-İŞ ne HAK-İŞ ne kamu için uygundu. 35 güne yakın sözleşme görüşmeleri yapma imkânımız olmadı. Çünkü TÜRK-İŞ de HAK-İŞ de deprem bölgelerindeydi. Sözleşme görüşmeleri, 20 gündür bizim komisyon tarafından, işveren sendikasıyla beraber devam ediyor. O arada biz de resmi, gayri resmi bakanlıkla görüşüyoruz. İşveren sendikasından bizim arkadaşlarımız görüşüyor.

Bizim verdiğimiz teklif yüzde 45 refah payı, taban ücreti 15. Onun dışında da sosyal haklarla ilgili her sendikanın ortak talebini; 13 madde ile hükümete teslim ettik. Geçen hafta, ilk defa bize refah payı yüzde 30, 11 bin 500 TL de taban ücretine verdiler. Komisyon olarak hem şahsım hem HAK-İŞ adına bu şartların uygun olmadığını, taleplerimizi karşılamadığını kendilerine ifade ettik.

“ŞU ANDA EN HIZLI ŞEKİLDE HAREKET EDİLDİĞİNDE, MAYIS’IN 16’SINDA GREV KARARI ALINSA İKİ AYLIK BİR SÜRE SÖZ KONUSU”

İstanbul Belediyesi’nde grev aşamasındaydık, evvelsi gün imzaladık. KARTON-SAN’ın devam eden bir grevi vardı, bir sene sürdü. Onu da geçen hafta imzaladık. Şu anda Eskişehir’de Kristal-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu yerde, 10 ay oldu grev devam ediyor. Yani hiçbir sendika ben hemen bir greve çıkayım öyle bir talebi olmaz, masa başında sözleşmeyi bitirmeyi arzu eder. Normal süreçlere baktığımız zaman şu anda en hızlı şekilde hareket edildiğinde, 16 Mayıs’ta 23 Mayıs’ta grev kararı alınsa iki aylık bir süre söz konusu. Temmuzda ancak uygulamaya geçer, bunu kamuoyunun bilmesi açısından söylüyorum. Arzumuz, talebimiz bir an evvel bitmesidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Silahlı magandaya PÖH darbesi

Silahlı magandaya PÖH darbesi