Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi THY 2033'teki uçak sayısını açıkladı

THY 2033'teki uçak sayısını açıkladı

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, şu anda 437 uçakla dünyanın 9. en büyük filosuna sahip olduklarını ifade ederek, 2033'te uçak sayısını 813'e çıkararak dünya genelinde 3. sıraya yükseleceklerini açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
THY 2033'teki uçak sayısını açıkladı
KAYNAK: Haber Merkezi

Bilal Ekşi, Türk Hava Yolları'nın (THY) 129 ülkeye uçtuğunu ve dünyanın en çok ülkeye uçan hava yolu şirketi olduğunu vurgulayarak, Türkiye dahil 350 uçuş noktasına hizmet verdiklerini belirtti. Bu geniş uçuş ağı sayesinde özellikle küresel sağlık turizminde önemli bir potansiyele sahip olduklarını ifade etti.

Yabancıların Türkiye'de Sağlık Hizmeti Alımı ve Ekonomik Katkı:

Ekşi, Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ (USHAŞ) verilerine göre, 2023'ün ilk 6 ayında 750 bin yabancının Türkiye'de sağlık hizmeti aldığını ve bu hizmetlerden elde edilen gelirin 1 milyar doları aştığını açıkladı.

THY'nin Uçak Filosu ve Gelecek Hedefleri:

THY Genel Müdürü, 2003'te 65 uçağı bulunan şirketin şu anda 437 uçağa sahip olduğunu belirtti. Ekşi, önümüzdeki 10 yıl içinde devam eden ihale süreçleri neticesinde uçak sayısını 2033'te 813'e çıkaracaklarını ve dünya genelinde 3. sıraya yükseleceklerini açıkladı. Bu artan uçak sayısıyla birlikte İstanbul Havalimanı'nın büyümedeki kilit rolünü vurguladı ve şirketin küresel arenada daha da güçleneceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manisa BBSK Türk Telekom'u yendi

Manisa BBSK Türk Telekom'u yendi