Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi TARIMIN ÖNEMİ GİTTİKÇE ARTIYOR

TARIMIN ÖNEMİ GİTTİKÇE ARTIYOR

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, MATSO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Devtaş A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Taş’a yaptığı ziyarette tarım sektörünün son yıllarda öneminin daha da artarak stratejik bir öneme sahip olduğunu söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TARIMIN ÖNEMİ GİTTİKÇE ARTIYOR

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Başkan Yardımcısı Ali Özen ile birlikte MATSO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Devtaş A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Taş’a tarım ve teknolojiyi buluşturdukları Aymuz ve Aymax entegre tesislerinde ziyarette bulundu. Ayhan Taş, Başkan Güngör’e Devtaş A.Ş olarak 2019 yılında 1000 dönüm alanda örtü altı alanda başta muz yetiştiriciliği ile tarım sektörüne giriş yaptıklarını belirterek aynı yıl 15 dönüm alanda, son teknoloji ile donatılmış muz sarartma tesisini faaliyete geçirdiklerini söyledi.

20230615_0014

“TROPİKAL MEYVE ÜRETİMİ YAPIYORUZ”

Taş, “Muz ağırlıklı tropik meyve sektöründe örtü altı üretim yapıyor, sarartma, paketleme, depolama, gübre ve danışmanlık faaliyetleri yapıyoruz. Nitelikli çilek ve bluberry üretimi, reçel üretimi, kurutulmuş meyve üretimi yapmaktayız. 2021 yılında üstün teknolojiler ile donatılmış doku kültürü laboratuvarını faaliyete geçirerek fide üretimine başladıklarını kaydeden Ayhan Taş, “Aymuz Fide bugün 90’dan fazla çeşit ve tek seferde 5 milyon bitki kapasitesine ulaştık. Aynı yıl Aymax Natural markası ile tarım sektörüne kimyevi gübre tedarik etmeye başladık. Şirket olarak yurt içi ve yurt dışı pazar taleplerini karşılamak ve istihdam yaratarak yerli kalkınmaya destek olmak adına, 2023 yılında dondurulmuş meyve, sebze (IQF) sistemlerinin temellerini attık ve faaliyete geçirdik” diye konuştu.

DSC_1167

BAŞKAN GÜNGÖR, “TURİZMDEN SONRA TARIMDA ÖRNEK TEŞKİL EDEN ÜYEMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

Başkan Güngör, tesisleri gezdikten sonra Ayhan Taş’a Manavgat’a yaptıkları yatırım, istihdam ve katma değer için teşekkür etti. Tarım sektörünün son yıllarda öneminin daha da artarak stratejik bir öneme sahip olduğunu ifade eden Başkan Güngör, tarım sektöründe sizin gibi değerli iş insanlarımız sayesinde Manavgat olarak her geçen gün daha da büyümekteyiz. Firma olarak üretim, paketleme ve pazarlamaya kadar tüm alanlarda yaptığınız dev yatırımlar ve yaratmış olduğunuz Aymuz, Aymax gübre gibi markalarla ulusal ve uluslararası pazarda adınızdan söz ettirerek Manavgat’a değer kattınız. Manavgat ve bölgemizde turizmden sonra tarımda örnek teşkil ettiğiniz yatırımlarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Haber Merkezi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da yaz hızlı başladı

Antalya’da yaz hızlı başladı