Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi TARİH VERİLDİ EMEKLİ MAAŞI 15 BİN OLABİLİR

TARİH VERİLDİ EMEKLİ MAAŞI 15 BİN OLABİLİR

Tüm emeklilerin temmuz ayı yüzde 25 zamlı maaşları hesaplarına yattı. Kök maaşı düşük olanların ise maaşları 7500 TL'ye tamamlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TARİH VERİLDİ EMEKLİ MAAŞI 15 BİN OLABİLİR

Temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik zam emekliyi memnun etmedi. Gelen talepler ve itirazlar üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, ocak ayını işaret etti. Ancak SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan emekliye ek zamla ilgili çok dikkat çekici bir açıklama geldi ve iki tarihi duyurdu.Ozgur-Erdursun

 “Mart 2024’teki yerel seçim öncesi daha yüksek oranda zam yapacaktır”

SGK Uzmanı Özgür Erdursun ekim ayını işaret ederek, “Ekim ayında Meclis’in de açılmasıyla büyük ihtimalle yerel seçimlerin startı siyasiler tarafından verilecek. Seçim öncesinde Ocak 2023 döneminde daha yüksek zam yapılacaktır ama onun öncesinde ekim ayında bu konu daha da konuşulacaktır. Ama hükümet acele etmeyecektir. Bunun içinse ocak ayını bekleyip Mart 2024’teki yerel seçim öncesi daha yüksek oranda zam yapacaktır” dedi.

“En düşük emekli aylığı bu durumda 15 bin lira olur”

SGK Uzmanı Özgür Erdursun “En düşük emekli aylığı bu durumda 15 bin lira olur. En düşük emekli aylığı uygulaması da ortadan kalkar. Herkese aynı oranda zam yapıldığı için en azından bundan sonraki süreçte daha yüksek prim ödeyenler dezavantajlı olmaktan çıkar. Gerçek bildirimlerle çok kişi sigortalı olur, devletin de kasasına para girer diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.muhammet bayram

 "Ekim ayında Meclis açılacak ve emekliye zam tekrar gündeme gelebilir"

Emeklilerin ek zam beklentisi yeni ayla birlikte devam ediyor. En düşük emekli aylığında artış için Meclis'in açılması bekleniyor. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, "Ekim ayında Meclis açılacak ve emekliye zam tekrar gündeme gelebilir" dedi.

 Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram şunları söyledi: "En düşük emekli maaşı 7.500 TL olarak kaldı. 5.500 TL sene başında gerçekleşen tutardı. Mart ayında da 7500 TL oldu ancak burada 7501 TL ve üzeri alanlar zamdan faydalanamamıştı. Şu anda yüzde 25’lik zam 7501 TL ve üzeri maaş alanlar için yapılan bir artış diyebiliriz. Bir kişi 6 bin TL maaş alıyorsa yapılan zam kendisine bir artış yaratmayacak. Yüzde 25 zamla birlikte 1500 TL zam alacak toplam maaşı 7500 TL olacak. Kök maaşı 6 bin TL’nin altında olanların maaşlarında bir değişiklik olmadı. Şu anda Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan görüşülen teklifle birlikte Genel Kurul’a bu şekli ile yansıtılacak.”

Kök maaş nedir?

Kök maaş, en düşük emekli maaşı sınırlaması sonrası getirilen ek zamlar olmaksızın emekli maaşının ham halidir.

Bilindiği üzere en düşük emekli maaşı sınırlaması ile sınırın altında kalan maaşlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından eklenen zamla alt sınıra yükseltiliyor.

Bu farkların eklenmemiş halindeki emekli maaşı kök maaş olarak betimleniyor.

Süleyman Gezici

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ŞAHİKA ERCÜMEN'DEN 100. YIL REKORU

ŞAHİKA ERCÜMEN'DEN 100. YIL REKORU