Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Şubat ayında fiyatları en çok artan ve azalan ürünler açıklandı

Şubat ayında fiyatları en çok artan ve azalan ürünler açıklandı

İstanbul Ticaret Odası'nın Şubat ayı fiyat değişim raporu açıklandı! Karnabahar fiyatları fırladı, otobüs biletleri ise indi! Detaylar haberimizde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şubat ayında fiyatları en çok artan ve azalan ürünler açıklandı
KAYNAK: İHA

İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların şeffaflığını sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, geçen Şubat ayında İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranlarıyla birlikte açıkladı. İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer alan 242 ürünün 133’ünün perakende fiyatı artarken, 9 ürünün fiyatı düştü, 100 ürünün fiyatı ise değişmedi.

İstanbul'da Zam Şampiyonu Karnabahar Oldu

Şubat ayında gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyveler alt grubunda yer alan karnabahar yüzde 36,71 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu.

Diğer fiyatı artan ürünler arasında ise patlıcan yüzde 34,24, salatalık yüzde 25,50, sivri biber yüzde 18,88, ayva yüzde 17,78, kıvırcık salata yüzde 17,45 ve nevresim takımı yüzde 14,29 gibi artışlar görüldü.

Fiyatı En Fazla Azalan Ürün: Şehirlerarası Otobüs Bilet Ücreti

Şubat ayında ulaştırma ve haberleşme harcamaları grubunda yer alan şehirlerarası otobüs bilet ücreti yüzde 15,45 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu.

Diğer fiyatı azalan ürünler arasında ise ıspanak yüzde 6,09, salça yüzde 1,45, yumurta yüzde 1 ve kesme şeker yüzde 0,84 gibi azalışlar kaydedildi.

İstanbul Ticaret Odası'nın yayımladığı rapora göre, Şubat ayında fiyatlar genel olarak artış eğilimindeydi. Özellikle kuru sebzeler ve meyveler kategorisinde dikkate değer yükselişler görüldü. Diğer yandan, ulaştırma ve haberleşme harcamaları grubunda şehirlerarası otobüs bilet ücretinde belirgin bir düşüş yaşandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trabzonspor'un 55'inci Seçimli Divan Olağan Genel Kurulu başladı

Trabzonspor'un 55'inci Seçimli Divan Olağan Genel Kurulu başladı