Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi S&P İsrail'in kredi notunu düşürdü

S&P İsrail'in kredi notunu düşürdü

İsrail'in kredi notunun düşürülmesi ve jeopolitik risklerin artmasıyla birlikte ülkenin ekonomik durumu belirsizliğini koruyor. Savunma harcamalarındaki artışın bütçe açığını daha da artırabileceği uyarısı yapılıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
S&P İsrail'in kredi notunu düşürdü
KAYNAK: Haber Merkezi

Kredi derecelendirme kuruluşu tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in uzun vadeli yabancı ve yerel para cinsinden kredi notunun "AA-"den "A+"ya düşürüldüğü bildirildi. Ayrıca, not görünümünün "negatif" olduğu belirtildi.

Jeopolitik Riskler Artıyor

Son dönemde İran ile yaşanan gerilimlerin artması, İsrail'in jeopolitik risklerini daha da yükseltiyor. Açıklamada, daha geniş bir bölgesel çatışmanın önleneceğinin beklendiği, ancak S&P'nin askeri faaliyetlerin altı aydan daha fazla sürmeyeceğine dair önceki varsayımına rağmen, çatışmaların 2024 boyunca devam edeceği belirtildi.

Savunma Harcamaları ve Bütçe Açığı

Artan savunma harcamalarının bir sonucu olarak, İsrail'in genel bütçe açığının 2024'te gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 8'ine kadar yükseleceği tahmin ediliyor. Bu durum, ülkenin ekonomik dengesi üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir.

Ekonomik Durum

Açıklamada, İsrail ekonomisinin 2023'teki yüzde 2 büyüme oranından sonra bu yıl yüzde 0,5 büyümesinin beklendiği belirtildi. Geçen yılın son çeyreğinde ise ülke ekonomisinin yüzde 5,7 daraldığı ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gökyüzünden Denize: Kemer’de Eşsiz Bir Dağ Bisikleti Yarışı

Gökyüzünden Denize: Kemer’de Eşsiz Bir Dağ Bisikleti Yarışı