Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Simitte gizli zam şaşkınlığı! Kasaya gidenler donup kaldı

Simitte gizli zam şaşkınlığı! Kasaya gidenler donup kaldı

İstanbul Şişli'deki Sevinç Simit Salonu, sevilen simidi yüzde 50 artışla satışa sunuyor. 10 TL'lik simidin yeni fiyatı 15 TL oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Simitte gizli zam şaşkınlığı! Kasaya gidenler donup kaldı
KAYNAK: ilan.gov.tr

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı aralık ayı enflasyon verileri sonrasında, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 37.55, memur maaşları ile emekli memur aylıklarına ise yüzde 49.25 oranında zam yapılacağı duyuruldu.

Ancak, bu maaş artışlarının hemen ardından, tüketicilerin A7'den Z'ye birçok ürüne zam gelmeye başladı. İstanbul'un Şişli İlçesi'nde faaliyet gösteren Sevinç Simit Sarayı, simit fiyatlarına yüzde 50 zam yaparak, 10 TL olan simidi 15 TL'ye satmaya başladı.

Simit, özellikle sabah kahvaltılarında vazgeçilmez olan bir ürün olduğundan, bu zammın etkisiyle birçok vatandaş kasaya vardığında sürprizle karşılaştı. Bir vatandaş, "Hiçbir açıklama yapılmamış. Kasada simidin tanesinin 15 TL olduğunu öğrendim. Camekana yazmışlar ama ben fark etmedim" dedi.

Zamların etkisiyle, simit ve çay gibi günlük tüketim ürünleri lüks hale gelmeye başladı. Bir başka vatandaş, çay fiyatlarını sormaya bile cesaret edemediğini belirterek, "Artık simit ve çay keyfi de lüks oldu. Bu zammı kim yaptı, kim açıkladı bilmiyorum. Kimi kafasına göre fiyat mı yükseltiyor anlamış değilim. Ekmeğin 10 TL olduğu bir yerde simit 15 TL olur mu?" şeklinde tepki gösterdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yavuz Selim Kıran: Yeni Aile Bakanı Yardımcısı Kimdir?

Yavuz Selim Kıran: Yeni Aile Bakanı Yardımcısı Kimdir?