Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Simit zammı geri çekildi: 12.5 TL'ye yükseltilecek

Simit zammı geri çekildi: 12.5 TL'ye yükseltilecek

Halkımıza ve esnafımıza talimat üzerine özür diledik. Maliyetin altında simit satıyoruz. Zorunlu olarak fiyatları artıracağız. Seçim sonrası zam kaçınılmaz.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Simit zammı geri çekildi: 12.5 TL'ye yükseltilecek
KAYNAK: Haber Merkezi

İğneden ipliğe her şeye zam gelirken, simit fiyatlarının yükselmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllar önce yaptığı çay-simit hesabının gündeme gelmesiyle birlikte alınan zammın geri çekilmesi, kamuoyunda önemli bir gelişme olarak yankı buldu. Ankara Pideciler ve Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, yapılan zamın ardından yaşanan gelişmeleri ve zammın geri alınma sürecini açıkladı.

Delibaş, zam öncesinde maliyet hesaplamaları yapıldığını belirterek, bir simidin maliyetini 11 lira 20 kuruş olarak belirlediklerini ifade etti. Ancak, girdi maliyetlerindeki muhtemel artışları dikkate alarak fiyatı 15 lira olarak belirlediklerini söyledi. Valilik tarafından fiyat listesinin onaylandığını ve üyelere bildirildiğini aktaran Delibaş, ancak medyada yapılan haberlerin ardından Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan'ın kendisini makamına davet ettiğini söyledi.

Ticaret Bakan Yardımcısı ile yapılan görüşmede, zamın nedenini açıkladıklarını ve Tarım Bakanlığı uzmanlarının çıkardığı maliyeti Bakan Yardımcısına gösterdiklerini belirten Delibaş, onların hesabına göre maliyetin 12 lira 70 kuruş olduğunu ifade etti. Bu durumun kendilerini üzdüğünü dile getiren Delibaş, Bakan Yardımcısının zammı ertelemelerini istediğini ve bu süreçte üzücü ifadelerin kullanıldığını belirtti. Bunun üzerine, yapılan zammı geri çekme kararı aldıklarını ve bu konuda halktan ve esnaftan özür dilediklerini ifade etti.

1625929118-simit-tarifi

Delibaş, maliyetin altında simit satmak zorunda kaldıklarını ve önümüzdeki hafta fiyatları artırmak zorunda kalacaklarını belirterek, yönetim olarak aldıkları kararı valiliğe onay için göndereceklerini açıkladı. Ayrıca, simit zammını seçimden sonra yapmak durumunda kalabileceklerini söyledi ve fiyatların yerinde olması durumunda istemeye istemeye zam yapmak zorunda kalacaklarını ifade etti.

Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven ise çay ve simidin fiyatlarının birlikte anıldığını, geçen yıl çay fiyatlarını artırdıklarını ancak simit fiyatlarını geride bıraktıklarını belirtti. Kahvelerde oyun oynayanların "yancı" olarak adlandırıldığını ve bu kişilere çay ikram edildiğini söyleyen Güven, şu anda yancılara çay ikram eden kalmadığını hatta kahvede mecbur olmasalar bile çay içenlerin sayısının azaldığını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın güne yükselişle başladı! Gram altın ve çeyrek altın fiyatları 1 Şubat 2024 Perşembe

Altın güne yükselişle başladı! Gram altın ve çeyrek altın fiyatları 1 Şubat 2024 Perşembe