Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Simide büyük zam: Ekmek fiyatını geride bıraktı!

Simide büyük zam: Ekmek fiyatını geride bıraktı!

Bugünden itibaren simitte büyük bir zam! Yeni fiyatlar hemen yürürlüğe girecek. Artık simit alışkanlıkları değişebilir.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Simide büyük zam: Ekmek fiyatını geride bıraktı!
KAYNAK: ANKA

Yılın başlamasıyla birlikte zamlar da peşi sıra geldi. Asgari ücrete yapılan zamın hemen ardından, yeni maaşlar henüz hesaplara yatmadan bir dizi zam haberi daha geldi.

Halkın en temel ihtiyaçlarından olan ekmek, simit, poğaça gibi fırın ürünleri de bu zamlardan nasibini aldı. Birçok şehirde ekmeğe ve simide zam yapılırken, bir ilde daha simide zam haberleriyle karşılaşıldı.

Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, bugünden itibaren Ankara'da simidin 15 TL olacağını duyurdu. Ancak, bu zamın esnafı rahatlatacak bir çözüm olmadığını belirtti. Başkentteki simit fiyatı en son 31 Temmuz'da 10 TL'ye yükseltilmişti.

Delibaş, 5 TL'lik zamın sebebini ham madde fiyatlarındaki artış, kira giderleri ve diğer zamların üst üste gelmesi olarak açıkladı. Susam ve un fiyatlarının yanı sıra doğal gaz ve işçi giderlerinin de yüzde 200'ün üzerinde artması, bu zamın kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Zamlı fiyatları duyururken özellikle emekli, öğrenci ve dar gelirli kesimlerden özür dileyen Delibaş, bu zorunlu zamın kendilerini de zor durumda bıraktığını vurguladı.

Oda Başkanı, herkesten özür dilediğini ve sadece kendilerinin değil, zamların kaynağı olan diğer taraflardan da özür dilemelerini beklediğini belirtti.

Sdfgdfgdgdg

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kızılcık Şerbeti 49. Bölüm 1. Fragman! Ters Köşe! 48. Bölümünde Neler Oldu?

Kızılcık Şerbeti 49. Bölüm 1. Fragman! Ters Köşe! 48. Bölümünde Neler Oldu?