Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Sıfır araç stokları tükeniyor zam sürüyor: İkinci el araç arayışında olanlara uyarı!

Sıfır araç stokları tükeniyor zam sürüyor: İkinci el araç arayışında olanlara uyarı!

İkinci el araba fiyatlarında yaşanan artış ve talep değişiklikleri, tüketicilerin dikkatini çekiyor. Uzmanlar, ikinci el otomobil pazarındaki fiyat artışının devam edeceğini ve araç parkının gençleşeceğini öngörüyorlar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sıfır araç stokları tükeniyor zam sürüyor: İkinci el araç arayışında olanlara uyarı!
KAYNAK: Haber Merkezi

Hüsamettin Yalçın, Cardata Genel Müdürü, yaptığı açıklamada, 2024 başı itibarıyla ikinci el otomobil pazarında yaşanan talep ve fiyat artışlarının önümüzdeki aylarda da devam edeceğini belirtti. Tüketicilerin, 800 bin lira ile 1.2 milyon lira arasında olan 1-1,5 yaşındaki ikinci el araçlara, konuttan daha fazla yatırım yapmaya başladığını vurguladı. Geçmişte yüksek fiyatla ikinci el otomobil satın alıp piyasa düştüğü zaman bu duruma dayanıp aracını elinde tutanlar, şimdi satışa koyuyorlar. Dolayısıyla o satışa konulan araçların fiyatı da piyasayı yükseltiyor. İlk çeyrekte ikinci elde fiyatlar yüzde 12-15 artış gösterdi.

Durgunluk Beklenmiyordu Ancak Hareketlilik Artıyor

Hüsamettin Yalçın, ikinci el otomobil pazarında daralma beklentilerine karşın, ilk üç aylık dönemde fiyatların yaklaşık yüzde 15 arttığını belirtti.

Piyasadaki Hareketlilik

Yalçın, ikinci el araç pazarındaki canlılığın arttığını belirterek, fiyatlardaki aylık yüzde 3-5 artışa dikkat çekti. Bu artışın yılın ilk çeyreğinde yüzde 12-15'e kadar yükseldiğini dile getirdi.

Fiyatlardaki Dengelenme

İkinci el araç fiyatlarının artış göstermesine rağmen, fiyatların dengelendiği görülüyor. Özellikle, sıfır kilometre araç fiyatlarının yükselmesiyle birlikte tüketicilerin ikinci el araçlara yönelmesi, pazardaki dengenin korunmasını sağlıyor.

Gelecek Projeksiyonu ve Gençleşen Araç Parkı

Yalçın, önümüzdeki dönemde ikinci el araç parkının daha gençleşeceğini öngörerek, bu durumun talebi artıracağını belirtti. İkinci el otomobil pazarının sıfır otomobil pazarından daha dinamik ve istikrarlı bir şekilde büyümeye devam edeceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları: Romanya'dan İspanya'ya

Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları: Romanya'dan İspanya'ya