Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Selçuk Geçer'den flaş uyarı: Dolar sahipleri dikkat! Tarihi rekor açıklandı

Selçuk Geçer'den flaş uyarı: Dolar sahipleri dikkat! Tarihi rekor açıklandı

Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye'de dolar kurunun 45 liraya çıkabileceğini belirterek, ekonomideki hatalı politikaların etkisiyle doların hızla değer kazanacağını ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Selçuk Geçer'den flaş uyarı: Dolar sahipleri dikkat! Tarihi rekor açıklandı

Selçuk Geçer, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın arka kapı müdahaleleri ve yeni ekonomi yönetiminin göreve başlamasıyla birlikte, ekonomide kapsamlı bir model değişikliği yaşanacağını öne sürdü.

AK Parti'nin Para Politikalarına Eleştiri

Geçer, AK Parti'nin uzun yıllar boyunca yürütülen hatalı para politikalarının Türk halkını yoksullaştırdığını vurgulayarak, bu politikaların sonuçlarına dikkat çekti.

Asgari Ücret ve Enflasyon Tartışması

Asgari ücret konusunda Geçer, ne olursa olsun tatmin edici bir seviyeye ulaşılamayacağını savunurken, geçmiş yıllarda TÜİK tarafından açıklanan ve doğru olmayan enflasyon oranlarının maaşlara dahil edilmesi gerektiğini ifade etti. Bu sayede vatandaşların alım gücünün yeniden kazanılabileceğine dikkat çekti.

dolar

Dolar Kuru Tahminleri

Geçer, geçtiğimiz yılın 'seçim ekonomisi' etkisiyle oluşturulan dolar kuru baskısının tam anlamıyla sona ermediğini belirtti. Doların gerçek değerinin 45 liraya ulaştığını ve Türkiye ekonomisinin yakın zamanda bu seviyelere çıkacağını öne sürdü. Ayrıca, FED toplantısı sonrasında doların uluslararası değerini koruyacağını ancak geçmişteki kadar güçlü olmayacağını ifade etti.

Doların Hızla Değer Kazanmaya Devam Edeceği İddiası

Geçer, Türkiye'de özellikle Şahap Kavcıoğlu dönemindeki politikalar ve arka kapı müdahaleleri nedeniyle kontrolsüz bir şekilde yükselen doların, Türk lirası karşısında hızla değer kazanmaya devam edeceğini savundu. Enflasyonla paralel bir şekilde değerlendirilmeyen doların, Türkiye ekonomisinin geçmişteki hatalarının etkisiyle bu yüksek seviyelere çıkacağını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de pikap ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Mersin'de pikap ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı