Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Sanat galerisi esnafın buluşma noktası olacak

Sanat galerisi esnafın buluşma noktası olacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) ile Sobacılar Çarşısı’ndaki Fikret Otyam Sanat Galerisi’nin esnafın buluşma noktası olacak şekilde kafe, müze ve galeri olarak düzenlenmesi için protokol imzaladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sanat galerisi esnafın buluşma noktası olacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) ile Sobacılar Çarşısı’ndaki Fikret Otyam Sanat Galerisi’nin esnafın buluşma noktası olacak şekilde kafe, müze ve galeri olarak düzenlenmesi için protokol imzaladı.

 

 

Antalya Su ve Atıksa Genel Müdürlüğü (ASAT) toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok katıldı.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Fikret Otyam Sanat Galerisini esnafın kullanabileceği, gelenekleri, görenekleri, gelecek nesillere taşıyabileceği bir alan olabilmesi için AESOB ile iş birliği protokolü imzaladı. Başkan Türel imza töreninde “Göreve geldiğimizde buranın esnafa yakışacağını, esnaf müzesi olarak da kullanılması ile birlikte çok daha farklı bir anlam taşıyacağını ifade ettiğimizde tereddütsüz evet dediler, seve seve üzerine düşeni yaparız. Burada bir Sobacılar Müzesi kurulmuştu. Birkaç hafta önce bu müzenin Kültür Bakanlığı’nca da tasdiki yapıldı. Burası tescilli bir müze olarak faaliyetine devam edecek” dedi.

 

Türel, Sobacılar Çarşısı’nın esnafın bir buluşma noktası haline geleceği

 kaydederek, “Biz projeyi tamamladığımızda, şet kuşanma dediğimiz Ahilik de ilgili töreni de burada Ahi Evran Heykeli ile birlikte o bölgede yaşatmak istemiştik. Sürüncemede kaldı, bugünleri bekledi. Birlik ve beraberlik içinde yapmak nasip oldu. Bizimle işbirliğine giden AESOB’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

“ESNAF KÜLTÜRÜ GELECEK NESİLE AKTARILACAK

 

Esnafın ticari canlılık acısından layık olduğu ivmeyi yakalayacağını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel “Esnaf kültümüzün ve gelenek göreneklerimizin gelecek nesillere aktarılması konusunda önemli bir adım. Her hangi bir talep geldiğinde dükkan sizin deriz. Biz de bugün AESOB’a dükkan sizin diyoruz. Burayı en iyi şekilde kullanacaklarını biliyorum. Çok da mutluyum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

 

SEVİMÇOK: “AHİLİLİĞİN YAŞATILMASINI ARZU EDİYORUZ”

 

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, kültür günleri düzenleyerek otantik el sanatlarını sergilemek istediklerini  bellirtti. Sevimçok, “Her şeyden önce herkese teşekkür ediyorum. Burası Antalya’nın en merkezinde ve en güzide yerlerinden bir tanesi. El sanatlarının yaşadığı tek merkez. Buradaki esnafın iş yapamıyor olması çarşının istediği hareketi yakalayamamış olması hepimizi üzüyordu. Başkanımızla ne yapabiliriz konusunda defalarca fikir alışverişinde bulunduk. Bize güvendi. Bizim amacımız çarşının hem Antalya’ya kazandırılması hem o çarşıdaki mesleklerin gelecek kuşaklara doğru şekilde aktarılması, hem de ahiliğin yaşatılmasıdır” diye konuştu.

 

Kültür günleri düzenleyerek ilçelerin güzelliklerini, otantik el sanatlarını, sergilemek ve Antalya’ya tanıtmak istediklerini kaydeden Sevimçok, “Başkanımız bize güvendi çarşı esnafı çok ciddi olarak güven duyuyor. Biz o çarşıyı başkanımızın da katkısıyla Antalya’ya kazandıracağız” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, işbirliği protokolünü imzaladılar. MÜHÜBE DEMİRBAŞ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Büyükşehir araç parkını genişletti

Büyükşehir araç parkını genişletti