Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Rusya’daki kriz Antalya’yı ürküttü

Rusya’daki kriz Antalya’yı ürküttü

Almanya’dan sonra en çok turistin tatil için geldiği Rusya’da yaşanan siyasi ve ekonomik kriz Antalya’yı tedirgin etti. ATSO Başkanı Budak, “Rusya pazarında yüzde 35’e yakın bir gerileme var. Bu gerileme toplam aylık yabancı ziyaretçi sayısını da yüzde 5

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya’daki kriz Antalya’yı ürküttü

 Almanya’dan sonra en çok turistin tatil için geldiği Rusya’da yaşanan siyasi ve ekonomik kriz Antalya’yı tedirgin etti. ATSO Başkanı Budak, “Rusya pazarında yüzde 35’e yakın bir gerileme var. Bu gerileme toplam aylık yabancı ziyaretçi sayısını da yüzde 5 düşürdü. Bu yıl ciddi bir büyüme bekliyorduk fakat 10 aylık dönemdeki yüzde 35’lik düşüş toplam büyümemizi de yüzde 4’e düşürdü” dedi.

 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Rusya’nın siyasi ve ekonomik durumunun Antalya’yı olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu.

Başkan Budak, özellikle turizm sektörünün bu durumdan etkileneceğini belirterek şunları söyledi:

“Ekim ayında Rusya pazarında yüzde 35’e yakın bir gerileme var. Bu gerileme toplam aylık yabancı ziyaretçi sayısını da yüzde 5 düşürdü. Bu yıl ciddi bir büyüme bekliyorduk fakat 10 aylık dönemdeki yüzde 35’lik düşüş toplam büyümemizi de yüzde 4’e düşürdü. Bu yılı böyle kapatıyoruz.

Birkaç aydır bazı Avrupa pazarlarında da düşüş oldu. Önlem alınması gerekiyor. Bu işin bir yolu var; tanıtımı iki katına çıkarmak lazım. Turizm açısından önümüzdeki sene sıkıntılı olacak. Rusların rakamları son 3 yılda ciddi artış göstererek Almanların önüne geçmişti. Bu ciddi düşüş, paralarının yarısının devalüasyona uğraması tüketimi düşürür. Şimdi Rusya bunu yaşıyor. Buradan bir toparlanma ve bize dönüş umarım olur. Petrol fiyatlarının gerilemesi de burada ciddi etkili oldu. Rusya bu resesyonu daha önce de yaşadı. Umarız bir an önce altından kalkarlar.

Rusya’ya ihracatımız son aylarda bir miktar artmış ama Ekim sonu itibariyle yaş sebze meyvedeki artışımız yüzde 5,7’de kaldı. Türkiye’den domates biber ve salatalık alınacak denmişti. Ancak artış bu kadar oldu. Yani bizim bütün ürünlerimizi ihraç edeceklermiş gibi bir hava estirilmişti.”

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Müzikle suçtan uzak duracaklar !

Müzikle suçtan uzak duracaklar !