Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ruslar ve Ukraynalılar Antalya'yı terk ediyor. İşte nedeni

Ruslar ve Ukraynalılar Antalya'yı terk ediyor. İşte nedeni

Rusya ve Ukrayna'dan gelen göçmenler, Antalya ve çevresindeki tatil beldelerine yerleşmişlerdi. Ancak son zamanlarda hayatın pahalılaşması nedeniyle buraları terk ediyorlar....

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ruslar ve Ukraynalılar Antalya'yı terk ediyor. İşte nedeni

Rusya ve Ukrayna'dan gelen göçmenler, Antalya ve çevresindeki tatil beldelerine yerleşmişlerdi. Ancak son zamanlarda hayatın pahalılaşması nedeniyle bu bölgelerden ayrılmaya başladılar. Son dört ay içinde 17 binden fazla Rus ve Ukraynalı göçmen, Antalya ve ilçelerinden taşınarak başka yerlere gitti.

Ekonomim.com'da yer alan habere göre; Pandemi dönemiyle başlayan ekonomik krizle patlak veren kira ve konut fiyatları vatandaşların gelirini aştı, barınma krizini ortaya çıkardı. 3. çeyrek sonu itibarıyla Türkiye genelinde konut satış fiyatlarında 1 yıllık değer artışı yüzde 109 seviyesinde gerçekleşirken, Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 23 bin 31 TL oldu.

Hayat pahalılığının da eşlik ettiği kira ve konut fiyatlarındaki bu yükseliş konut satışının yüzde 5'inin gerçekleştiği Antalya'da tersine göçe sebep oldu.

Antalya ve Ukraynalılar

Ortalama metrekare satış fiyatı 32 bin 258 lira Antalya'ya Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yoğun göç gelmişti. Bu göç Antalya ve ilçelerinde kiraların yükselmesine neden olmuştu.

Konut karşılığı vatandaşlık 450.000 dolar!

Türkiye’deki yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının yanı sıra astronomik seviyelere ulaşan kiralar ve konut karşılığı vatandaşlık edinme bedelinin 450 bin dolara yükseltilmesi Antalya’da yaşayan yabancıların azalmasına neden oldu.

Antalya Göç İdaresi Müdürlüğü’nün verilerine göre 22 Haziran 2023 tarihinde 148 bin 597 olan ilde ikamet iznine sahip yabancı sayısı 26 Ekim 2023 tarihinde 131 bin 659’a geriledi. Buna göre sadece 4 ayda 17 bin ikamet iznine sahip yabancı,

Antalya’dan ayrılırken, yılbaşından bu yana ayrılanların sayısı da 25 bine ulaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyalı hukukçulardan Yargıtay’ın Can Atalay AYM hamlesine tepki!

Antalyalı hukukçulardan Yargıtay’ın Can Atalay AYM hamlesine tepki!