Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Roubini'den korkutan uyarı: Petrole dev zam yolda!

Roubini'den korkutan uyarı: Petrole dev zam yolda!

ABD'deki küresel krizi iki yıl önceden öngören Nouriel Roubini, şimdi İsrail-Filistin savaşı sonrasında piyasalara dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Roubini'den korkutan uyarı: Petrole dev zam yolda!
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

2008 Küresel Finans Krizi'ni iki yıl öncesinden öngören ve 'Kriz Kahini' olarak anılan ünlü ekonomist Nouriel Roubini, İsrail-Filistin savaşının sonrasında petrol piyasasına dair önemli açıklamalarda bulundu. Roubini, yatırımcıların İsrail'in Gazze'ye müdahalesini beklediklerini ve bu durumun Hamas'ın yenilmesiyle sonuçlanmasının ardından İran ve Lübnan'ın olaya dahil olabileceği, bu durumun ise Körfez bölgesindeki petrol arzını etkileyebileceği uyarısında bulundu.

Kriz kahini Roubini, yatırımcıların geniş çaplı bir bölgesel çatışma riskini yeterince değerlendirmediğini belirterek, "İsrail'in Gazze'yi işgal etmesi, olayların karmaşık bir hal alması beklentisi var, ancak çatışmanın kontrol altında tutulduğu temel bir senaryo fiyatlanıyor. Bu nedenle petrol fiyatlarındaki artış sınırlı kaldı," şeklinde konuştu.

Roubini, İran ve Lübnan'ın da müdahil olması durumunda Körfez bölgesinden petrol arzının kesintiye uğrayabileceğini ve bu durumun petrol fiyatlarında önemli bir yükselişe neden olabileceğini vurgulayarak, "Bu durumda ekonomik etki büyük olabilir. Artan petrol fiyatları, stagflasyonist bir şok yaratabilir. Bu şu an için temel bir senaryo değil, ancak bir risk faktörüdür," şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Burdur'da 71 araç trafikten men edildi

Burdur'da 71 araç trafikten men edildi