Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Rekabet Kurulu'ndan İçim Süt'e dev ceza

Rekabet Kurulu'ndan İçim Süt'e dev ceza

Rekabet Kurulu'nun, Nisan ve Haziran 2023 tarihlerinde düzenlenen toplantılarda içme sütü üretici/tedarikçisi firma ile meşrubat üretici/tedarikçisi firma hakkında yürüttüğü rekabet ihlali iddialarıyla ilgili soruşturmalar sonuçlandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rekabet Kurulu'ndan İçim Süt'e dev ceza
KAYNAK: Haber Merkezi

İlgili firmalar, Rekabet Kurulu'na gönderdikleri uzlaşma metinleri aracılığıyla, rekabet ihlali iddialarını kabul ederek ceza ödemeyi ve soruşturmanın sonlandırılmasını talep ettiler.

Rekabet Kurulu'nun 30 Kasım'da aldığı kararlara göre, içme sütü üretici/tedarikçisi firma ve meşrubat üretici/tedarikçisi firma, ürünlerinin marketlerdeki satış fiyatlarını belirleyerek rekabeti engelledikleri gerekçesiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 'Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar' başlıklı 4. maddesini ihlal etmişlerdir.

Soruşturma kapsamında, firmaların Rekabet Kurulu'na sundukları uzlaşma metinleri doğrultusunda, öngörülen idari para cezası tutarlarından yüzde 25 indirim yapıldı. İçme sütü üretici/tedarikçisi firma olan İçim Süt'e 173 milyon 784 bin 318 TL, meşrubat üretici/tedarikçisi firma olan Meysu'ya ise 5 milyon 682 bin TL tutarlarında idari para cezaları uygulanarak soruşturmalar sonlandırıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2023-İSG/2 sınavı ne zaman yapılacak?

2023-İSG/2 sınavı ne zaman yapılacak?