Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Poşetlere zam geliyor! Marketlerin zararını kapatma stratejisi belli oldu

Poşetlere zam geliyor! Marketlerin zararını kapatma stratejisi belli oldu

Poşetler için devlete ödenecek miktar Resmi Gazete'de arttı, ancak tüketici fiyatı değişmedi. Marketler, zararı etiket fiyatlarına yansıtarak dengeleyecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Poşetlere zam geliyor! Marketlerin zararını kapatma stratejisi belli oldu
KAYNAK: Haber Merkezi

2024 yılına yaklaşırken, fiyat artışları önceden haberci olmaya başladı ve marketlerdeki ürün fiyatları şimdiden değişmeye başladı. Asgari ücret 17,002 TL'ye yükseldi, ancak Şubat-Mart aylarında maaşların erimesi bekleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yeni yıl itibarıyla geçerli olacak geri kazanım katılım payı tutarlarını açıkladı.

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, tüketici açısından poşet fiyatlarına zam gelmese de, marketler devlete ödeyecekleri tutarı artırdı. Poşet fiyatları hala 25 kuruş olarak belirlendi.

Ssdsf

Ancak, marketlerin ödeyeceği miktar adet başına 38,5 kuruştan 60 kuruşa yükseltildi. Bu artışı sadece satıcılar karşılayacak, ancak marketler, ödedikleri fazla tutarı ürün etiketlerine yansıtarak zararlarını dengeleyecek. Şimdiden, marketler zamlı fiyat politikalarına yönelmiş durumda.

Yeni yıldan sonra ürün fiyatlarının katlanarak artması bekleniyor. Bu durum, vatandaşın cebine daha fazla yük getirecek. Vatandaş, ödememesi gereken miktarın acısını çekecek. Yeni asgari ücretle dahi geçim sıkıntısı yaşanacak, ve vatandaşın zor durumu her geçen gün artıyor.

Sosyal medyada da konuyla ilgili birçok yorum yapıldı. Bazı yorumlarda şu ifadelere yer verildi: "Yine vatandaş zarar gördü, vatandaşın yapabileceği bir şey yok, vatandaş daha fazlasını ödeyecek."

Tüketici Federasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ise asgari ücret açıklanırken bile etiketlerde oynandığını iddia etti.

Ödenmemesi gereken miktarın zararı yine vatandaşın çekeceği bir gerçek gibi duruyor.

Poşetlerin ücretli olması uygulaması 2019 yılından bu yana devam ediyor. Bazı vatandaşlar torba kullanmayı tercih ederken, bazıları poşet almayı sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır’da Öğrenci Kavgasına Veliler de Katıldı: Polis ve Jandarma Müdahale Etti

Diyarbakır’da Öğrenci Kavgasına Veliler de Katıldı: Polis ve Jandarma Müdahale Etti