Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Polis borç batağında

Polis borç batağında

Türkiye’de artan enflasyon ve düşen alım gücü polis memurlarını olumsuz şekilde etkiliyor. 2023 yılı için memura yapılan yüzde 30’luk zam sonrası en düşük polis maaşı 17 bin 871 TL olarak açıklandı. Polislerin geçim sıkıntısı içerisinde olduğunu belirten Adli Bilişim - Narkotik Uzmanı emekli polis İsa Altun, “Polis sandığında 10 polisten 7 tanesinin borçlu. Antalya’da polis memurları kira savaşı veriyor” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Polis borç batağında

TÜİK’in açıkladığı verilerinin piyasanın verileri örtüşmediğini belirten emekli polis İsa Altun, “Enflasyonda yüzde 120-130 gibi bir atış oldu. Bu durumdan polislerde etkileniyor. Polisin yaşam standardını yükseltirseniz hem devlet hem vatandaş kazanır. Bir polis eğer kira fiyatlarının yüksekliğinden dolayı suçun çok işlendiği bir bölgede ikamet ediyorsa oradaki suçlulara da hedef oluyor. Bir operasyona gidiliyor, polisin maddi açıdan bir kaygısı olmaması lazım. Zaman zaman meslekte de bir suç örgütünü görmezden gelen polisler gördük. Polisin ne kadar refah payı yüksek olursa motivasyonu da çalışma azmide yüksek olur” diye konuştu

70651396_620x410

“PSİKİYATRİSTE GİTMEYE ÇEKİNİYORLAR”

“Geçtiğimiz yıl polis intiharları rekor kırdı” diyerek mobbing ve ekonomik sorunlar sebebiyle intihar eden polis memurlarını hatırlatan İsa Altun,  “Polisler gerçekten geçinemiyor. Polisin ek ödemeleri ve tazminatları iyileştirilmeli. Polis maddi ve manevi yönden ne kadar rahatsa suçlulara taviz vermez. Polis sandığında 10 polisten 7 tanesinin borçlu. 2022 yılında polis intiharlarında çok büyük artış yaşandı. Mobbingler, ekonomik geçimsizlik üst üste gelince ve görevinde zorlukları birleşince intihara sürükleniyor. Psikiyatrist gittiklerinde silahları alınıyor. Polislerin bir çoğu sağlık kuruluşlarına gitmeye çekiniyor. Ben 2012 yılında FETÖ paralel devlet yapılanması ile ilgili kitap yazmıştım. Çok fazla mobbing yaşadım. İstanbul’dan, Mersin’e sürüldüm. Bir çok polisin borçlu olduğunu biliyorum” ifadelerini kullandı.

primary-share

“POLİSİNDE CANI VAR”

İsa Altun, Antalya yerelinde geçim sorunun daha büyük olduğunu belirterek “Ukrayna-Rusya savaşından sonra Antalya’ya yoğun göç oldu. Bugün en düşük kira 10 bin TL. Turizmin yoğun olduğu yerlerde memurlar kira savaşı veriyor. Bunun için lojmanların sayısının arttırılması lazım. Hatta bazı bölgelere özel tazminatlar verilebilir. Bunlar imkansız olan uygulamalar değil. Polis olunurken maaş düşünülmez ama devletinde polisini düşünmesi lazım. Polis maaş için yapılan bir meslek değil deniliyor ama polisinde bir canı var” diyerek polislerin yaşam standardının atması gerektiğini belirtti.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da vücut bütünlüğü bozulmuş cansız beden bulundu

Antalya’da vücut bütünlüğü bozulmuş cansız beden bulundu