Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Palamut artışı balık tüketimini artıracak

Palamut artışı balık tüketimini artıracak

Eylül'de başlayacak av sezonu için hazırlıklar sürerken, su ürünleri sektörü temsilcileri, balık tüketiminin kişi başı yıllık 6-8 kg'ı geçmesini öngörüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Palamut artışı balık tüketimini artıracak
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (İSHİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğulcan Kemal Sagun, yaklaşan 1 Eylül av sezonu için büyük bir heyecan yaşadıklarını belirtti. Sagun, denizlerde bol miktarda palamut olacağı yönündeki izlenimlerin, hem balıkçılar hem de tüketiciler için sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti. Bu durumun, iç piyasadaki balık tüketim oranlarını artıracağını vurguladı.

Türk Somonu: Yatırımlar Sonuç Verdi

Sagun, yıllardır Norveç'ten ithal edilen somonun, Türk somonuyla rekabet etmeye başladığını ve bu durumun ülke ekonomisine olumlu katkılar sağladığını belirtti. Türk somonunun hem iç piyasada hem de dış pazarlarda ilgi gördüğünü ve ihracat rakamlarının arttığını söyledi. 2024'ün ilk yarısında, levrek ihracatının 274,8 milyon dolar, çipura ihracatının 252,8 milyon dolar, Türk somonu ihracatının ise 195,9 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Palamut Bol, Hamsi Az: Yeni Kota Sistemi

Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özkaya, bu yıl palamut bolluğunun her eve palamut getireceğini, ancak hamsi miktarının düşük olacağını belirtti. Hamsi avcılığında yeni kota sistemiyle birlikte, hamsinin stoklarının iyileşmesini umduklarını vurguladı. Özkaya, geçmiş yılın 274 bin ton hamsi yakalamasına karşılık, yeni kota sisteminde 400 bin ton civarında kota verildiğini aktardı.

Boy Yasağına Uymayan Balıklardan Kaçının

Ramazan Özkaya, tüketicilere boy yasağına uymayan balıkları almamaları konusunda uyarıda bulundu. Yasanın uygulanmasıyla, piyasa kurallarına uygun balıkların arzının artacağını ve bu durumun tüketiciler için avantaj sağlayacağını belirtti. Özkaya ayrıca, TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu’nun balıkçı barınaklarını ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulunduğunu da ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Serik'te Akrabalar Arasında Silahlı Kavga! 1 Ölü 3 Yaralı

Antalya Serik'te Akrabalar Arasında Silahlı Kavga! 1 Ölü 3 Yaralı