Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Özel sektör ve memur zammında kritik gün

Özel sektör ve memur zammında kritik gün

2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren zam pazarlıkları devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özel sektör ve memur zammında kritik gün

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nden önce imzalanması hedefleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonları ilgilendiren bir açıklama yaparak, kamuda çalışan işçilere oransal bir zam yapacaklarını ve asgari ücretle çalışan işçilerin maaşlarını 12 bin veya 12 bin 500 TL'ye çekmeyi hedeflediklerini belirtti. Bakan Bilgin, toplu sözleşmelerin Kamu İşveren Sendikaları tarafından yapıldığını ve kendisinin de devletin temsilcisi olarak bu süreçte yer aldığını ifade etti. Nihai kararın sendikalarla birlikte alınacağını vurgulayan Bakan Bilgin, sendikaların taleplerinin de dikkate alınacağını söyledi.

“Kamuda çalışanlarımızın alacağı ücret seviyeleri fevkalade önemli” ifadesini kullanan Bakan Bilgin şunları dile getirdi:

“Kamu sektörü emekçileri özel sektöre de öncülük ediyorlar. Kamu çalışanları yani memurlar bundan olumsuz etkilenmiyor. Biz refah payıyla birlikte yüzde 30 kamu çalışanlarına zam yaptık. Şimdi Temmuz'da onların zamları var. Bunu yeniden refah payıyla birlikte ele alacağız. Memurların çalışmaları başka, sosyal şartları başka. Memurların günlük ücretlerine yansıyan çeşitli kalemler var.”

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise düşük ücrete 15 bin lira teklif ettiklerini, şu anda rakamın 12 bin lira olduğunu, pazarlık sürecinin devam ettiğini söyledi.

Daha yüksek ücrete ise yüzde 45 zam ve iyileştirme teklifinde bulunduklarını hatırlatan Atalay, “Şu anda yüzde 40 noktasındayız. Bunu kabul etmediğimizi ifade ettik. Bununla ilgili toplumun beklentisi var. Bizim zamanımız da var. İlk defa ocak ayında başladık. Ondan evvel biz temmuz, ağustos aylarında sözleşmeyi bitiriyorduk. Arzumuz seçim arifesinde bitirebilirsek bitiririz ama arzu ettiğimiz rakam olursa bitiririz. İlla seçime kadar bitireceğiz diye bir şey yok. Arzu ettiğimiz rakamı bulursak problem yok. Ama olmazsa biz bu işin içinde olmayız. Onu da ifade etmek istiyorum. Arzu ettiğimiz rakamı görmezsek niye bitirelim. Tablo bu” dedi.

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bülent Ersoy'u görenler tanıyamadı

Bülent Ersoy'u görenler tanıyamadı