Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi O İlde Konut Satışlarında Büyük Artış! Temmuz Ayı Verileri Açıklandı

O İlde Konut Satışlarında Büyük Artış! Temmuz Ayı Verileri Açıklandı

Çankırı'da konut satışları Temmuz ayında %43,2 oranında artış gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Çankırı genelinde 252 konut satıldı. İpotekli satışlar azalırken, diğer satışlarda ciddi bir artış yaşandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
O İlde Konut Satışlarında Büyük Artış! Temmuz Ayı Verileri Açıklandı
KAYNAK: İHA

Çankırı’da konut satışları, Temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre %43,2 oranında artış göstererek 252 adet olarak kaydedildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Çankırı bu rakamla Türkiye genelinde konut satışları bakımından 73. sırada yer aldı. Çankırı Merkez ilçesinde ise 134 konut satışı gerçekleşti ve bu rakam, Çankırı genelindeki konut satışlarının %53,2’sini oluşturdu.

İpotekli konut satışları

Temmuz ayında Çankırı genelinde ipotekli konut satışları, bir önceki yılın aynı dönemine göre %29,4 oranında azalarak 24 adette kaldı. İpotekli satışların toplam konut satışları içindeki payı %9,5 olarak gerçekleşti. İpotekli satılan konutların sadece 2’si ilk el satış olarak kaydedildi; diğer 22 konut ise ikinci el satış olarak gerçekleşti.

Diğer konut satışlarında dikkat çeken artış

Çankırı’da diğer konut satışları, bir önceki yılın aynı dönemine göre %60,6 oranında artış göstererek 228 adede ulaştı. Temmuz ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı %90,5 oldu. Bu artış, Çankırı genelinde gayrimenkul piyasasında diğer satışların ne kadar önemli bir yer tuttuğunu gözler önüne serdi.

İlk el konut satışlarında durum ne?

Çankırı genelinde ilk el satılan konut sayısı, Temmuz ayında geçen yıla göre %187,5 gibi büyük bir artışla 92 adede yükseldi. İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı %36,5 olarak açıklandı. Bu rakam, yeni konutların alıcılar arasında giderek daha fazla tercih edilmeye başlandığını gösteriyor.

İkinci el konut satışları 

Çankırı’da ikinci el konut satışları, bir önceki yılın aynı dönemine göre %11,1 oranında artarak 160 adet olarak kaydedildi. İkinci el satışların, toplam konut satışları içindeki payı ise %63,5 oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mustafa Atalay Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar?

Mustafa Atalay Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar?