Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Müzikle suçtan uzak duracaklar !

Müzikle suçtan uzak duracaklar !

Kepez’in Gazi Mahallesi’nde dezavantajlı çocuklara yönelik hayata geçirilen 'Müzik Atölyesi' projesinin açılışı yapıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Müzikle suçtan uzak duracaklar !

Kepez’in Gazi Mahallesi’nde dezavantajlı çocuklara yönelik hayata geçirilen 'Müzik Atölyesi' projesinin açılışı yapıldı.

  Antalya Emniyet Hizmetlerini Destekleme Derneği'nin girişimi, Antalya Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kepez Belediyesi ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğiyle dezavantajlı çocuklara yönelik 'Müzik Atölyesi' projesi hayata geçirildi.

 Kepez İlçesi Gazi Mahallesi'nde kurulan müzik atölyeleri binasının açılışına, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Antalya Emniyet Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı Hüseyin Acarlıoğlu, türkücü Sümer Ezgü'nün yanı sıra, çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Cemil Tonbul, "Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak insan odaklı hizmet, saydamlık, hesap verilebilirlik anlayışı çerçevesinde çocukların suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunması, topluma, ailesine faydalı bireyler olarak yetişmesi için projeli çalışmalar yürütüyoruz" dedi. Tonbul sözlerine şöyle devam etti: "Müzik Atölyeleri Projesi'nde çocuklara temelde vermeye çalıştığımız özgüven, aidiyet ve değer duygusunu daha önce uygulanan diğer projelerde denenen yöntemlerden farklı olarak müziğin diliyle kazandırmayı amaçlıyoruz. Müzik atölyeleri ile maddi imkanı kısıtlı çocukların sosyalleşmelerinin önünü açmak, kişilik gelişimlerine destek olmak, moral ve motivasyonlarını artırmak, zararlı alışkanlıklardan korumak, manevi duygularını, sevgi ve saygı kavramlarını daha iyi anlamalarını sağlamak için uzmanlar eşliğinde destek vereceğimizi belirtmek istiyorum."

Açılışın ardından müzik atölyelerini dolaşan protokol, çocukların canlı konserlerini dinledi. Kepez'in Yıldızları adlı keman grubunun konserini ilgiyle dinleyen protokol, türkücü Sümer Ezgü'den sesiyle konsere eşlik etmesini istedi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Cemil Tonbul'un ricasını kırmayan Sümer Ezgü, çocukların çaldığı 'Çökertme' türküsünü seslendirdi. (DHA)

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bozdemir mazbatasını aldı

Bozdemir mazbatasını aldı