Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Mühendise silahlı saldırı

Mühendise silahlı saldırı

Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi üyelerinden Mahmut Yücebaş, Altınova’daki işyerinden çıkarken uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralandı. Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, saldırıyı kınadı..

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mühendise silahlı saldırı

Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi üyelerinden Mahmut Yücebaş, Altınova’daki işyerinden çıkarken uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralandı. Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, saldırıyı kınadı..

Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi üyelerinden Mahmut Yücebaş’a yapılan silahlı saldırıyı kınadı. Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Antalya'nın turizmde olduğu gibi ülke tarımında da en önemli merkezlerden biri olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, tarım sektöründe yaşanan kriz, uzayan vadeler, değişen çek yasası ve satılan malın tahsil edilememesi gibi sebeplerden dolayı sektörde yaşanan finansal ve ekonomik krizin mafyaya zemin hazırladığı ileri sürüldü.

Kurşunun Mahmut Yücebaş'a değil, meslektaşlarına ve meslek odasına sıkıldığı belirtilen yazılı açıklamada şöyle denildi:  “Meslektaşımız ve üyemiz Ziraat Mühendisi Mahmut Yücebaş 28 Ocak günü Altınova Mahallesindeki işyerinden çıkışta uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır derecede yaralanmıştır. Bu saldırının öldürme amaçlı olduğu ve meslektaşımızı bir süredir para sızdırma amacıyla  tehdit eden  çete üyeleri tarafından bu eylemin gerçekleştirildiği anlaşılmaktadır. Bu şahısların kimlikleri bilinmektedir. Antalya turizmde olduğu gibi ülke tarımında da en önemli merkezlerden biridir. Tarım sektöründe yaşanan çöküş süreci üreticiyi giderek yoksullaştırmış piyasada vadeler 12-16 aya kadar uzamıştır. Çek yasasının değiştirilmesi ile birlikte sektöre girdi sağlayan tedarikçiler sattıkları ürünlerin karşılığını tahsil edemez hale gelmişlerdir. Rusya ile yaşanan siyasal kriz öncelikle tarım ve turizm sektörünü vurmuş, tarımsal üretimi  ekonomik  belirsizlik içerisine  sürüklemiştir. Tarım sektöründe yaşanan finansal ve ekonomik kriz mafyaya zemin yaratmakta, hukuka olan güvensizlik tüm ülkede çetelerin önünü açmaktadır. Antalya’yı  ayakta tutan  tarım ve turizm sektöründe ciddi bir kriz ortamı doğmuştur.  Çeteler bu kriz ortamının ürünleridir.Bu kurşun  Mahmut Yücebaş’a değil, meslektaşlarımıza ve meslek odamıza sıkılmıştır. Meslektaşımız asla yalnız değildir.Bu saldırının takipçisi olacağımızı bir kez daha ifade ediyor, faillerin gecikmeksizin yakalanarak adalet önüne çıkarılmasını istiyoruz”(Haber Merkezi) .

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
‘Ziyan olmasın şifa olsun’

‘Ziyan olmasın şifa olsun’