Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi  MİLYONLARIN BEKLEDİĞİ TOPLANTI BAŞLADI  

 MİLYONLARIN BEKLEDİĞİ TOPLANTI BAŞLADI  

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında ikinci toplantısına başladı. Komisyonun ilk toplantısı 7 Aralık’ta yapıldı.. Komisyon katılımcıları üçüncü toplantı itibarıyla oybirliği ile asgari ücreti belirlemeyi hedeflediklerini belirtirken, üçüncü toplantı 21 Aralık’ta yapılacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
 MİLYONLARIN BEKLEDİĞİ TOPLANTI BAŞLADI  

İşveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) hükmeti ise Çalışma Bakanı Vedat Bilgin temsil ediyor. Taraflar asgari ücretin ortak uzlaşı ile belirlenmesinin istendiğini belirtiyor.

İŞÇİ ‘VERGİ DİLİMİNİN DÜZELTİLMESİNİ’ İSTİYOR

Türk-İş, bu yılki asgari ücret görüşmelerini zammın yanı sıra vergi diliminin iyileştirilmesini istedi.Asgari ücret zaten vergi dışı bırakıldığı için bu taleple, asgari ücretin üzerinde maaş alanların gelir kaybını önlenecek.Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ayrıca, asgari ücret pazarlığını Kasım ayı açlık sınırı verisi olan 7 bin 785 liradan başlatacaklarını açıklamıştı.Pazarlığın en düşük seviyeden başlatılacak olmasına tepkiler büyürken Atalay, “Bazı iyi niyetli olmayanlar, ‘Türk-İş 7 bin 785 lira istedi’ diye bizi yargılıyorlar. Bizim asgari ücretle ilgili bir teklifimiz yok. Biz açlık sınırını anlatıyoruz” demişti.

İlk toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2023’te Geçerli Olacak Asgari Ücreti Belirleme Çalışmaları Kapsamında başlatılan araştırma sonuçları da açıklanmıştı. Açıklamada, ”İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845 lira oldu” dile getirilmişti. Öte yandan, CHP ve DİSK’in talepleri ise şu şekilde: CHP’nin 2023 için asgari ücret önerisi 10 bin 128 TL, DİSK’in talebi ise net 13 bin 200 TL.

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Herkesin canını hiçe saydı

Herkesin canını hiçe saydı