Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Kredi kartı kullanan herkese artık o para iade edilecek

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Kredi kartı kullanan herkese artık o para iade edilecek

Kredi kartı aidatlarından milyonlarca kişi etkilenmiş, ancak birçoğu farkında değil. Şimdi, o paralar iade edilecek. Kredi kartı kullananlar, aidatları kontrol etmeli ve iade talebinde bulunmalı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Kredi kartı kullanan herkese artık o para iade edilecek

Her yıl ekstrelere yansıyan kredi kartı aidatı, uzun yıllardır kredi kartı sahipleri için adeta zorunlu bir ödeme gibi algılanmış durumda. Ancak aslında, kredi kartı aidatı ödemek zorunda değilsiniz ve hatta ödemiş olduğunuz aidatın iadesini talep edebilirsiniz.

Para İadesi Yapılacak:
Bankaların kredi kartı müşterilerine yönelik gerçekleştirdiği kesintiler, milyonlarca kişiyi etkilemekte ancak bu kesintilerin fark edilmemesi büyük bir sorun teşkil etmektedir. Kredi kartı ekstresini kontrol etmeyen ve yazılı ekstre almamış olan kullanıcılar, kredi kartı aidatları gibi ücretleri fark etmeyebilirler. Ancak, bu kesintilerin iadesi için başvuru yapmak mümkündür.

Farkında Olmayanların Dikkatine:
Kredi kartı aidatları, bankaların müşterilerinden yıllık işletim ücreti olarak talep ettiği paralardan biridir. Bu ücretlerin iadesi için tüketicilerin başvuru yapması gerekmektedir. Bankalar, kart kullanıcılarından kesilen bu ücretleri genellikle ekstrelerde belirtir, ancak birçok kişi bu tutarları fark etmemektedir.

Uzmanların Uyarısı:
Yılsonuyla birlikte bankaların bu ücretleri müşterilerinden kesmeye başladığına dikkat çeken uzmanlar, para iadesi için başvurunun yeterli olacağını belirtmektedir. Tüketicilere bu konuda dikkatli olmaları ve kredi kartı ekstrelerini düzenli olarak kontrol etmeleri önerilmektedir.

Ücretsiz Kredi Kartı Alternatifi Zorunluluğu:
Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, konu hakkında şu açıklamayı yaparak, "Bu kararla artık kuruluşun müşterisiyle kart üyelik bedeli için müzakere etmesi gerektiği ortaya konmuştur. Banka, tüketiciden kart bedeli talep ettiğinde bu süreç başlar. Bankalar yasa gereği ücretsiz kredi kartı alternatifi sunmak zorundadır. Ücretsiz kart alternatifi sunup, ücretli kartla ilgili müşteriyle açıkça müzakere edilmeden talep edilen ve alınan bedeller haksızdır" dedi.

Para İadesi Nasıl Alınır?

Kredi kartı aidatlarına itiraz etmek ve iade talebinde bulunmak için öncelikle bankaya başvurmak gerekmektedir. Çoğu banka, aktif olarak kredi kartını kullanan müşterilerine bu tutarı para puanı olarak iade etmekte ve müşteriden 1 yıl boyunca kredi kartını iptal ettirmeme taahhüdü istemektedir. Yapılan itiraz sonucunda alınan kart aidatı, bazen para iadesi olarak kredi kartı ekstresine yansıtılırken, bazen de para puanı olarak geri verilmektedir.

İade Talebi İçin Yollar:

  • İade talebinize dair detayları içeren bir dilekçe ve ekstre ile ilgili bankanın şubesinden işlem yapabilirsiniz.
  • Tüketici Hakem Heyeti’ne şahsen ekstrenizle başvuru yapabilir ve aidat bedelinin iadesini talep edebilirsiniz.
  • E-devlet üzerinden mail ile iade talebi sürecini başlatabilirsiniz. Bunun için e-devlet sistemine şifre, internet bankacılığı, mobil imza gibi yöntemlerden biriyle giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "TUBİS" yazmanız gerekmektedir. Ardından Tüketici Hakem Heyeti başvuru sayfasına yönlendirilirsiniz. Kesilen aidata ait dekont, adres, mail, bankanın vergi numarası gibi bilgileri ilgili yerlere girerek başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı