Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Mersinli balıkçılar balon balığı teşviklerinden memnun

Mersinli balıkçılar balon balığı teşviklerinden memnun

Mersin'deki balıkçılar, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın balon balığı avlanmasını teşvik eden çalışmalarından memnun.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersinli balıkçılar balon balığı teşviklerinden memnun
KAYNAK: İHA

Tarım ve Orman Bakanlığı, denizlerdeki biyolojik çeşitliliği korumak ve balıkçılığa destek olmak amacıyla balon balığı avlanmasını teşvik eden yeni önlemleri hayata geçirdi. Bu kapsamda, istilacı balon balığı türünün popülasyonunu azaltmaya yönelik teşviklerin balıkçılar arasında memnuniyetle karşılandığı belirtildi. Balıkçılara tane başına 25 TL destek sağlanarak, istilacı balon balığının avlanması teşvik ediliyor.

Mersinli Balıkçılar Balon Balığı Teşviklerinden Memnun (2) Result

Balıkçılar Teşvikten Memnun

Mersin'de uzun yıllardır balıkçılık yapan Zeynel Mihadioğlu, balık ağlarına takılan balon balıklarının kuyruklarını keserek devletin sağladığı teşvikten faydalandıklarını ifade etti. Mihadioğlu, bu sayede deniz ekosistemini korumaya çalıştıklarını ve aynı zamanda gelir elde ettiklerini belirtti. Balon balıklarının deniz ekosistemine verdiği zarara dikkat çeken Mihadioğlu, teşviklerin önemini vurguladı.

Deniz Ekosistemine Zararı

Balon balıklarının deniz ekosistemine verdiği zararlar nedeniyle balıkçıların avlamak zorunda kaldığını dile getiren Mihadioğlu, bu durumun mecburiyetten kaynaklandığını söyledi. Her ne kadar balıkçılar bu tür balıkları öldürmek istemese de denizlerin korunması için avlamak zorunda olduklarını belirtti. Son dönemlerde balon balığı sayısında hafif bir azalma olsa da hala günlük olarak birçok balon balığının avlandığını aktardı.

Mersinli Balıkçılar Balon Balığı Teşviklerinden Memnun (3) Result

Destekleme Fiyatları Arttı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, benekli balon balığı gibi daha büyük tehdit oluşturan türlerde destekleme fiyatlarında artış yapıldığını duyurmuştu. Benekli balon balığında destekleme fiyatı yüzde 100 artırılarak 25 TL'ye çıkarılırken, diğer balon balığı türlerinde de yüzde 400 artışla 10 TL'ye yükseltildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Barack Obama Londra'da Başbakan Sunak'a Ziyarette Bulundu

Barack Obama Londra'da Başbakan Sunak'a Ziyarette Bulundu