Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Merkez Bankası'ndan yeni KKM düzenlemesi! Banka mevduatı sahiplerini uyardı

Merkez Bankası'ndan yeni KKM düzenlemesi! Banka mevduatı sahiplerini uyardı

Merkez Bankası, Kur Korumalı Mevduat'ta önemli değişikliklere gitti. Bankada parası olan milyonlarca kişiyi etkileyen bu yeni düzenleme, finansal planlamalarda dikkate alınmalı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Merkez Bankası'ndan yeni KKM düzenlemesi! Banka mevduatı sahiplerini uyardı
MUHABİR: Kamer Durdu

Kur Korumalı Mevduat (KKM) Zorunlu Karşılık Oranları Artırıldı

6 ay vadeli KKM'lerde zorunlu karşılık oranı yüzde 25'ten yüzde 30'a çıkarıldı. 6 aya kadar vadeli KKM'ler için zorunlu karşılık oranı yüzde 30'a çıkarıldı, 1 yıla kadar vadeli KKM'lerde yüzde 10'a yükseltildi.

Döviz Deposu İçin TL Cinsinden İlave Zorunlu Karşılık

Döviz deposu için TL cinsinden ilave zorunlu karşılık oranı getirildi. Yabancı para mevduat ve katılım fonları için tüm vadelerde zorunlu karşılık tutarları 1'er puan artırıldı.

TL Likiditesi Yönlendirme Politikası

Piyasadaki TL likidite miktarını artırmak ve TL mevduata yönlendirmek amacıyla tüm vadelerde döviz mevduatına yüzde 4 ilave zorunlu karşılık uygulanacak. Yurt dışından gelen yatırımları teşvik etmek için zorunlu karşılık istisnası süresi 31 Aralık 2023'ten 2024 yılı sonuna kadar uzatıldı.

para-4

Ticari Kredilere Yönelik Değişiklikler

Ticari kredilere yönelik zorunlu karşılık oranlarında değişiklik yapıldı. Bankaların TL ticari kredilerine uyguladığı referans faiz oranlarının etkisini artıran düzenlemeler yapıldı.

para as

Para Politikası Çerçevesinde Genişletilmiş Tedbirler

TCMB, para politikasındaki çeşitli adımların sürdürülmesi gerektiğini belirterek, faiz artırımı ve kredi miktarlarının seçici olarak sıkılaştırılmasını vurguladı. TCMB, bankacılık işlemlerinde Türk Lirası ödemelerini artırma hedefi doğrultusunda ihracat kredileri ve kredi erişimine yönelik uygulama kolaylıkları sağladı.

kira para

Finansal Analizde Kullanılan Ticari Kredilerde Zorunlu Karşılık Oranı Düzenlemesi

Sadeleşme aşamalarında maddi kıymet düzenlemesindeki değişikliklere uygun olarak, finansal analizde kullanılan ticari krediler için yüzde 20 oranındaki zorunlu karşılık uygulaması sona erdi.

paraa

TL'ye Geçişin Teşviki ve Gerçek Kişiler İçin TL Payı Artış Hedefi

TL'ye geçişlerin artması üzerine gerçek kişiler için TL payı artış hedefi yükseltildi. Standard TL mevduatın toplam mevduat içindeki payını artırmayı hedefleyen TL payı artış hedefi, bankaların yabancı para yatırma işlemleri için zorunlu karşılık üzerinden alınacak komisyon uygulamasına eklenmiştir.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Evli ve 2 Çocuk Babası Doğuş’un Yasak Aşkı Ortaya Çıktı!

Evli ve 2 Çocuk Babası Doğuş’un Yasak Aşkı Ortaya Çıktı!