Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Memur ve memur emeklilerinin zam oranı belli oldu

Memur ve memur emeklilerinin zam oranı belli oldu

Memur ve memur emeklilerinin yeni zam oranını öğrenmelerine 2 ay kalmışken rakamlar belli oldu. İşte haberin detayları...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Memur ve memur emeklilerinin zam oranı belli oldu
KAYNAK: Haber Merkezi

Ocak ayında yapılacak zamla ilgili milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklentisi büyük. Merkez Bankası’nın enflasyon tahmininin gerçekleşmesi halinde, toplu sözleşme zammının da eklenmesiyle ‘2024 yılında en az memur maaşı kaç lira olacak’ sorusunun cevabı ortaya çıktı. Açlık ve yoksulluk sınırıyla ilgili detaylar da gözden kaçmadı. Memur ve memur emeklilerinin zam oranı belli oldu! En az memur aylığı kaç lira olacak?

Memur ve memur emeklilerinin yeni zam oranını öğrenmelerine 2 ay kaldı. Bu süre içinde milyonlarca kişi yeni zam oranını merak ederken Merkez Bankası’nın son 6 aylık enflasyon farkı hesabı önem kazanıyor. Buna göre memur ve memur emeklilerine yaklaşık yüzde 50 civarında bir zam gelmesi öngörülüyor.

TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI ENFLASYON FARKINA EKLENECEK

Temmuz ayında yapılan yüzde 17,55 ve 8 bin 77 lira seyyanen zamla birlikte en az memur aylığı 22 bin lira olmuştu. Sözcü TV’nin haberine göre; 2024 yılı için memurun alacağı zam oranı, ocak ayında açıklanacak son 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammına göre hesaplanacak. Ekonomist Turgay Bozoğlu, “Enflasyon farkı 40,27 çıktığında bu yüzde 6’lık payı çıkardığımızda memur ve memur emeklisi için oluşacak oran 34,27 oluyor. Ama memur ve memur emeklileri için 2024 yılının ilk yarısında toplu sözleşmeden kaynaklı yapılacak bir zam daha var. Bu zam oranı yüzde 15” diyerek memur ve memur emeklileri için 2024 zammı hesabını yaptı. Merkez Bankası’nın hesabına göre ikinci 6 ay için enflasyon farkı 40,27 çıkarsa memura 2024 yılı için verilecek zam oranı yüzde 49,27 olacak. Bozoğlu, “Yaklaşık olarak memur maaşlarında yüzde 50’lik bir artış olduğunu varsaydığımızda bugün en az memur maaşı olan 22 bin lira 33 bin lira civarında bir rakama gelecek” dedi.

EN AZ MEMUR EMEKLİSİ AYLIĞI NE KADAR OLACAK?

Böylece en az memur emeklisi aylığı da 9 bin 876 liraya çıkacak.

AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA

2024’te de en az memur aylığı yoksulluk, en az memur emeklisi aylığı ise açlık sınırının altında kalacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP’li 4 belediye başkanının işi zor 

CHP’li 4 belediye başkanının işi zor