Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Mehmet Şimşek'ten güncel enflasyon mesajı

Mehmet Şimşek'ten güncel enflasyon mesajı

Ankara'da MÜSİAD'ın yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin 2023 performansını değerlendirerek, 2024 beklentilerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mehmet Şimşek'ten güncel enflasyon mesajı

Şimşek, "2024'e ilişkin projeksiyonlarda büyüme hızının daha düşük seyredeceğini, ancak enflasyonda süregelen düşüş trendinin devam edeceğini ve finansal koşulların daha destekleyici hale geleceğini" belirtti.

Bakan Şimşek, 2023 yılında Türkiye ekonomisinin büyük bir ivme kazanarak yüzde 7.3 büyüdüğünü vurgulayarak, bu büyümenin OECD ülkeleri arasında en yükseklerden biri olduğunu ifade etti.

Küresel ekonomiye dair ise Şimşek, büyümenin genel olarak yavaşladığına ve küresel ticaretin zayıfladığına dikkat çekti. 2023 yılında küresel büyümenin yüzde 2,49 olarak öngörüldüğünü belirten Şimşek, bu rakamın bir önceki yıla göre düşüş anlamına geldiğini ve 2024 yılında da küresel büyümenin düşük seyretmesinin beklendiğini ifade etti.

Enflasyon konusunda ise Şimşek, 2023 yılında yüzde 64,77 seviyesine ulaşılan oranı hatırlatarak, 2024 yılında enflasyonun düşüşe geçmesini beklediklerini ve bu sürecin daha gevşek bir para politikasına evrileceğini dile getirdi.

Şimşek, Türkiye ekonomisinin geleceğine dair umutlu bir tonla, dünya genelindeki toplam borçluluk oranının yüzde 333 iken, Türkiye'de bu oranın yüzde 117 olduğunu belirterek, ülkenin borçluluk sorununun olmadığını vurguladı ve Türkiye ekonomisinin önünde 15-20 yıl sürecek bir fırsat penceresi bulunduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Balon balığı yemişlerdi! 6 kişi taburcu oldu, 1'i ölümle savaşıyor

Balon balığı yemişlerdi! 6 kişi taburcu oldu, 1'i ölümle savaşıyor