Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Kredi kartı kullananlar dikkat! O günlerde para çekenlere ek kesinti yapılacak

Kredi kartı kullananlar dikkat! O günlerde para çekenlere ek kesinti yapılacak

Kredi kartı kullanımı hızla artarken, uzmanlar KMH hesabından para çekimlerinde artan kesintilere dikkat çekiyor. Tarih seçiminde daha dikkatli olunmalı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kredi kartı kullananlar dikkat! O günlerde para çekenlere ek kesinti yapılacak
KAYNAK: Haber Merkezi

Gün geçtikçe artan ekonomik kriz ve sürekli zamlar, vatandaşların nakit alım gücünü olumsuz etkilemekte. Bu durum, birçok kişinin kredi kartlarına yönelmesine neden olmaktadır. Ancak, kredi kartlarında bakiye tükenen vatandaşlar, çözümü Kredili Mevduat Hesapları'nda (KMH) aramaktadır.

Son dönemde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz artırım kararlarıyla birlikte KMH'lerin cazibesi azalmış olsa da, yüksek faizlere rağmen birçok vatandaş bu yöntemle geçimini sürdürmeye devam ediyor. Ancak, ekonomist Emrah Lafçı'nın uyarılarına göre, KMH kullanırken yapılan hatalara dikkat etmek önemli.

HalkTv'nin haberine göre, Lafçı, KMH bakiyelerini kullanırken sıkça yapılan hatalara değinerek, özellikle belirli tarihlerde yapılan işlemlerin uzun vadeli faiz ödemelerine neden olabileceğini vurguluyor.

Faiz Oranları ve Riskler

Bankacılık sektörünün karmaşıklığına dikkat çeken Lafçı, şu anda KMH hesaplarının aylık faiz seviyesinin yüzde 5.75'e yükseldiğini belirtiyor. Bu oranın, TCMB faiz artırımları, gecikme faizi, Bankacılık ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ile Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) eklemeleriyle oluştuğunu ifade ediyor.

Doğru Zamanlama Önemli

Lafçı, vatandaşlara hangi tarihlerde KMH bakiyelerini kullanmamaları gerektiğini açıklarken, özellikle tatil dönemleri ve hafta sonları öncesi yapılan işlemlerin riskli olduğunu belirtiyor. Örneğin, bir borcu kapatmak için cuma günü işlem yapılması durumunda, bu ödemenin bir sonraki iş gününde görüleceğini ve aradaki sürede faiz ödemesi gerekeceğini vurguluyor.

Vatandaşlara, KMH hesaplarını kullanırken dikkatli olmaları, özellikle tatil veya hafta sonu öncesi bu hesapları kullanmaktan kaçınmaları ve borç ödeme işlemlerini uygun zamanlarda gerçekleştirmeleri konusunda uyarıda bulunuyor. Lafçı, bu şekilde yapılan işlemlerin uzun vadeli faiz yükü getirebileceğini vurgulayarak, mali planlamaya daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini belirtiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Apaçi Mustafa’dan Seda Sayan’a Sert Eleştiriler

Apaçi Mustafa’dan Seda Sayan’a Sert Eleştiriler