Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Kombi ayarıyla doğal gaz faturasında yarıya indirim! Pratik çözümle tasarruf sağlayın

Kombi ayarıyla doğal gaz faturasında yarıya indirim! Pratik çözümle tasarruf sağlayın

Yaz sonuyla birlikte doğal gaz faturaları endişe yaratıyor. Ancak basit bir kombi ayarıyla faturanızı yarıya düşürebilirsiniz.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kombi ayarıyla doğal gaz faturasında yarıya indirim! Pratik çözümle tasarruf sağlayın
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Doğal Gaz Faturalarını Azaltmanın Yolu: Kombi Bakımı ve Petek Temizliği

Kış mevsimiyle birlikte artan doğal gaz faturaları, milyonlarca vatandaşın cebini düşündürmeye başladı. Bu mali yükten tasarruf etmenin önemli bir yolu ise bakım ustası Cengiz Yüksekdağ'a göre kombi bakımlarından geçiyor.

Kombi ve Petek Temizliği İpuçları:

Bar Ayarı Önemli:

Yüksekdağ, kombi ve petek temizliğinde bar ayarının 5 ila 6 arasında olması gerektiğini vurguluyor. Çift yıkamalı aletlerde bar basıncının düşmesine karşı dikkatli olunmalı, basınç seviyesi 5 ila 6 olarak ayarlanmalıdır.

Düzensiz Temizlikten Kaçının:

Kombi temizliğini gelişi güzel yapmanın, ciddi sorunlara yol açabileceğini belirten Yüksekdağ, basınç testinin önemine dikkat çekiyor. Kimyasal madde kullanımının, peteklere ve kombiye zarar verebileceğini, bu nedenle düzensiz temizlikten kaçınılması gerektiğini belirtiyor.

Çift Yönlü Yıkama Önerisi:

Yüksekdağ, çift yönlü yıkamanın tek yönlü yıkamadan daha etkili olduğunu belirtiyor. Saf su kullanımının tercih edilmesi ve kimyasal ilaçlar yerine koruyucu kullanılması öneriliyor.

Koruyucu Kullanımı:

Tesisatın içine 12 ay boyunca kalabilecek koruyucu kullanmanın tasarruf sağlayabileceğini söylüyor. Peteklerde tasarruf için termostatlı vanaların kullanılması öneriliyor.

En Uygun Temizlik Zamanı: Ekim Ayı

Zamanında Bakım:

Kombi ve petek temizliği için en uygun tarihin ekim ayı olduğunu belirten Yüksekdağ, bu işlemin kışa girmeden önce yapılmasının önemine vurgu yapıyor. Kömürle çalışan peteklerin her yıl, kömürsüz peteklerin ise 2 yılda bir temizlenmesi gerektiğini ifade ediyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatice Kolçak'tan gram altın rekoru! Tahmini yine tutuyor

Hatice Kolçak'tan gram altın rekoru! Tahmini yine tutuyor