Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Klima satışları geçen yıla göre 3 kat artış gösterdi

Klima satışları geçen yıla göre 3 kat artış gösterdi

MediaMarkt, 2024 yazının etkilerini ortaya koyan "Türkiye'nin Isı Haritası"nı yayınladı. İllere göre klima satışları bazında sıcağın en fazla hissedildiği şehirler açıklandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Klima satışları geçen yıla göre 3 kat artış gösterdi
KAYNAK: İHA

MediaMarkt'ın Türkiye genelindeki klima satışlarına dayandırdığı “Türkiye'nin Isı Haritası” çalışması, ülke genelindeki sıcaklık eğilimlerini ortaya koymaktadır. Bu çalışmaya göre, klima satışları sektöründe İstanbul'un öne çıkan bir konumda olduğu görülmektedir. İstanbul'u ise Adana, İzmir, Mersin, Antalya, Bursa, Gaziantep, Balıkesir, Aydın ve Diyarbakır gibi şehirler takip etmektedir.

2024 Yazında Rekor Sıcaklar

Meteoroloji uzmanlarının tahminlerinin gerçeğe dönüştüğü 2024 yazı, Türkiye'de de rekor sıcaklarla karşı karşıya kalınan bir dönem olmuştur. Özellikle büyük şehirlerde oluşan kentsel ısı adaları, sıcaklıkların daha da yükselmesine neden olmaktadır. Bu durum, tüketicileri klima kullanımına yönlendiren önemli etkenlerden biri olarak öne çıkmaktadır.

Klima Satışlarında Artış Gözlemleniyor

MediaMarkt'ın verilerine göre, son dönemde klima satışlarında gözle görülür bir artış yaşanmaktadır. Özellikle geçen haziran ayına kıyasla bu yılın haziran ayında klima satışlarında üç katın üzerinde bir artış kaydedilmiştir. Temmuz ayında ise stok sorunları yaşanmış ve birçok noktada klima stoğunun tükenme noktasına geldiği belirtilmiştir. Bu durum, Türkiye'nin sıcak şehirlerindeki klima talebini de artırmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'da ambulans şoförü koca dehş*t saçtı

Muğla'da ambulans şoförü koca dehş*t saçtı