Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi “KİRA SORUNU KANGREN HALİNE GELDİ”

“KİRA SORUNU KANGREN HALİNE GELDİ”

Hayta Yörükler Federasyonu Genel Başkanı ve Antalya Kanaat Önderleri, Antalya’da konut kira fiyatları ile ilgili basın açıklaması yaptı.  Hayta Yörükler Federasyonu Genel Başkanı ve Antalya Kanaat Önderleri Kurucu Başkanı İbrahim Bodur, “Antalya'nın kangren haline gelen sorunu kiralık ev bulamama. Sadece kiraya ayrılan gider maaşa eşdeğer hale gelmiştir” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“KİRA SORUNU KANGREN HALİNE GELDİ”

Başkan İbrahim Bodur, “Kiralar ise son beş yılda 1.000 TL ile 2.500 TL aralığında giderken, 5 bin ila 20 bin TL aralığına yükseldi ki bu evler 1+1 ve 2+1 segmentinde olan ortalama 70 ila 95 metrekare aralığında evlerdi. Bugün geldiğimiz durum mahalle aralarında 25 ila 70 metrekare arasındaki iş yapmayan depo olarak atıl durumda kullanılan işyerleri biranda giriş kat pozisyonunda 1+1 evlere çevrildi. 1.500 TL ye kiracı bulunamazken bugün buralar 3.000-5.000 TL aralığında kiraya verilmektedir. Antalya'nın kangren haline gelen sorunu kiralık ev bulamama, kiralık olanlar ise 8.000 TL ile 18.000 TL aralığında fiyatlandırılmaktadır. Asgari ücretin 8.500 TL üst düzey memur maaşlarının ortalama 17.000 TL. Olduğu bir ekonomide 8.000 TL ila 18.000 TL. aralığındaki evleri kiralamak söz konusu bile değildir. Sadece kiraya ayrılan gider maaşa eşdeğer hale gelmiştir” dedi.

WhatsApp Image 2023-01-26 at 16.25.25

“MEMUR TAYİN İSTİYOR”

Antalya’da uzun zamandır ikamet eden öğretmen, asker, işçi gibi meslek sahiplerinin oturdukları kira Aralığının 2.000 TL ile 5.000 TL aralığındayken göç ve enflasyon sebebiyle 3-4 kat arttığını hatırlatan Bodur, “Kiracıların birçoğu mahkemelik olmuş ve birçoğunun da kanunen eşyaları evin önüne konmuştur. Konuyla ilgili olarak sosyal medya ve haberlerde çok sayıda mağdur görmekteyiz. Antalya'da çalışan öğretmenlerimiz tayin istemektedir. Eğitimin sürekliliği ve okuyan öğrencilerimizin stabil bir şekilde eğitimlerine devam etmesi için aynı öğretmenler ile eğitim- öğretim dönemini kapatmaları öğrencilerin sıhhatli eğitim almaları açısından son derece önemlidir. Antalya'da maalesef kira giderlerinin üst seviyelere çıkması nedeni ile başta öğretmenlerimiz olmak üzere kamu kurum görevlileri de Antalya'dan ciddi ayrılma planları yapmakta ve yeni yapılan atama-tayin tercihlerinde ilimizi en son seçeneklere ekmemektedir. Maalesef bu durum Antalya da ikamet eden hemşerilerimizi zor duruma sürmektedir” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-01-26 at 16.25.24 (2)

“ANTALYA’YA ÖĞRENCİ GELMEYECEK”

Başkan İbrahim Bodur, “Üniversite öğrencilerimiz kötü durumda. Akdeniz Üniversitesi’nin KYK limiti 22 bin kişi. Öğrenci sayısı 72 bin. KYK da yer bulan öğrenci 3 de 1 oranında kalan 50 bin öğrenci kiracı. Üniversite civarındaki 1+1 ev kirası 5000 TL, eşyalı 7500 TL. Anadolu’ dan oğlum- kızım okusun isteyen yumurta satan teyzem, memurum bu kirayı karşılayacak artı üzerine elektrik su doğalgaz ve gıda giyim için harçlık verecek buda gösteriyor ki gelecek dönem Antalya’ya işçi memur gelmeyeceği gibi öğrencide gelmeyecek. Önümüzdeki günlerde bu yaşanan toplumsal sorunun iyice içinden çıkılmaz bir hale dönüşmeden gayrimenkul sahipleri ile kiracılar arasında devletimizin yetkili kurumlarının arabuluculuğunda makul bir şekilde çözülmesi en büyük dileğimizdir” dedi.

 

Nizamettin ÖZMEN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BORSA’DAN ÜYELERİNE AKARYAKIT MÜJDESİ

BORSA’DAN ÜYELERİNE AKARYAKIT MÜJDESİ