Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Kimliklerini yere attılar

Kimliklerini yere attılar

Eğitim-Sen üyeleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde hükümete olan tepkilerini, öğretmen kimliklerini yere atarak gösterdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kimliklerini yere attılar

Eğitim-Sen üyeleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde hükümete olan tepkilerini, öğretmen kimliklerini yere atarak gösterdi.

 

Eğitim-Sen Antalya Şubesi üyeleri, Attalos Heykeli önüne kadar yürüyerek, "Karanlığa Teslim Olmayacağız", "Sahte Kutlama İstemiyoruz" sloganları attı. Kalabalık grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, yıllardır seslerinin duyulması ve taleplerinin dikkate alınması için alanlarda olduklarına dikkat çekti. Sönmez sözlerini şöyle sürdürdü: "24 Kasım Öğretmenler Günü'nün 12 Eylül döneminin ürünü, 12 Eylül zihniyetinin nasıl bir öğretmen istediğinin simgeleştiği bir gün olduğu asla unutulmamalıdır. 12 Eylül darbe zihniyetinin kabul ettiği bir günü, öğretmenler olarak kutlamamız mümkün değildir. Eğitim-Sen için 24 Kasım'ı kabul etmek demek, 12 Eylül rejimini, uygulamalarını ve düşüncesini benimsemek, 12 Eylül zihniyetini onaylamak anlamına gelmektedir" diye konuştu.

 

36 İŞSİZ ÖĞRETMEN İNTİHAR ETTİ

Alo 147 hattı ile öğrenci ve velilerin ihbarcılığa teşvik edildiğine de dikkat çeken Sönmez, öğretmenlerin hukuksuz ve keyfi bir biçimde cezalandırılmasına ve eğitimde performans uygulamalarına karşı başta okullar olmak üzere tepkilerini göstereceklerini vurguladı. Bugüne kadar 36 işsiz öğretmenin atamasının yapılmadığı için intihar ettiğini dile getiren Sönmez, AKP hükümetinin halen çalışan ve atama bekleyen öğretmenlerin yaşadığı sorunlarının görmezden gelmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Eğitim-Sen olarak sadece öğretmenlerin değil, kötü ve sağlıksız koşullarda çalışan, hakları gasp edilen, sürgünlere ve soruşturmalara maruz kalan eğitim emekçilerinin takipçisi olmayı sürdüreceğimize söz veriyor, tüm eğitim ve emekçileri eğitim hakkı için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi. Daha sonra sendika üyeleri öğretmen kimliklerini yere atarak, yapılan uygulamaları protesto etti. (Esin KÜMBETLİOĞLU)

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kırcami'ye  0.80 emsal

Kırcami'ye 0.80 emsal