Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Karpuz Pazarlarda Satılmaya Başlandı! Karpuzun Kilosu Ne Kadar?

Karpuz Pazarlarda Satılmaya Başlandı! Karpuzun Kilosu Ne Kadar?

Yaz aylarında sofraların vazgeçilmezi karpuzun fiyatları yükselişte! Kilogramı 50 liraya ulaşan karpuzlar, yerli ürünlerle birlikte fiyatların düşmesi bekleniyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Karpuz Pazarlarda Satılmaya Başlandı! Karpuzun Kilosu Ne Kadar?
KAYNAK: İHA

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sofraların vazgeçilmez meyvesi olan karpuzun fiyatları da dikkat çekiyor. Tezgahlardaki yerini alan karpuzun kilogramı 50 liradan satışa sunuluyor.

A W170233 03Kilosu 50 Lira

Pazarda satışa sunulan karpuzların kilogram fiyatı 50 liraya ulaşmasıyla birlikte tüketicilerin dikkati çekiyor. Konuyla ilgili olarak görüş belirten pazarcı Emre Terzioğlu, mevsim ve maliyet faktörlerinin göz önünde bulundurulmasıyla bu fiyatın normal olduğunu belirtti. Ayrıca, yerli karpuzların piyasaya çıkmasıyla birlikte fiyatların daha uygun hale geleceğini ifade etti.

A W170233 02

Fiyatlar Düşecek mi?

Terzioğlu, şu anda İran'dan ithal edilen karpuzların fiyatının yerli ürünlere göre daha yüksek olduğunu belirtti. Ancak, Adana veya Antalya gibi yerli ürünlerin piyasaya çıkmasıyla birlikte fiyatların düşeceğine işaret etti. Ramazan ayında ise genellikle yaşlı vatandaşların tadımlık olarak tercih ettiği karpuzun yerli ürünlerle birlikte fiyatlarının da daha makul seviyelere geleceği tahmin ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Osmaniye'de 54 yıllık taş değirmen geleneği yaşatılıyor

Osmaniye'de 54 yıllık taş değirmen geleneği yaşatılıyor