Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi KARACAN: KURBAN PAZARLARI BOŞ KALDI

KARACAN: KURBAN PAZARLARI BOŞ KALDI

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, kurbanlık fiyatlarının artışı hakkında konuştu. Başkan Karacan, “Vatandaşlarımızın alım gücünün düşmesiyle birlikte kurban pazarları maalesef boş kaldı” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KARACAN: KURBAN PAZARLARI BOŞ KALDI



Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldığını belirten İYİ Parti İl Başkanı Afşin Karacan, kurbanlık fiyatlarındaki astronomik yükselişle birlikte pazarların boş kaldığını belirtti. Seçim sonrası yaşanan zam yağmurundan besicilik sektörünün de olumsuz etkilendiğini ifade eden Başkan Karacan, “A’dan Z’ye tüm sektörlerde yaşanan enflasyon, seçimlerin sona ermesiyle zam olarak karşımıza çıkmaya başladı. Görülen o ki bu bayram vatandaşlarımızın kurban kesmesi artık hayal olacak” açıklamasında bulundu.


FİYATLARDA REKOR ARTIŞ


Kurbanlık fiyatlarında ciddi artışlar yaşandığına değinerek, şimdilik kurban pazarlarının boş kaldığına dikkat çeken Başkan Karacan, “Türkiye Kasaplar Federasyonu, kurbanlık fiyatlarını, kilogram bazında küçükbaş için 145-150 TL, büyükbaş içinse 160 TL olarak açıkladı. Ancak serbest piyasada fiyatlar açıklanan rakamlardan daha da geri gelmeye başladı. Açıklanan rakamlar geçtiğimiz yılki fiyatların yüzde 110 üzerine çıkmış durumda. 60-65 TL bandında olan fiyatlar, bu yıl yaklaşık 2 kat artmış durumda. Bayrama sayılı günler kaldı fakat kurban pazarlarında geçtiğimiz yıllar yaşanan hareketlilik yok. ‘Bizi kıskanıyorlar’ dedikleri Avrupa ülkeleri başta olmak üzere yurtdışında da kurban fiyatları ülkemizdeki fiyatlardan daha uygun” diye konuştu.  


“VATANDAŞ NASIL KURBAN KESSİN”


Yükselen kurbanlık fiyatlarının vatandaşları zor durumda bıraktığının altını kalın harflerle çizen Karacan, “Döviz kurunun durumu ortada, ekmeğe yeni zam geldi. Seçim önü baskılanan zamlar, şimdi serbest bırakıldı. Maalesef, hemen hemen her saat başı yeni bir zam haberi duyuyoruz. Asgari ücret 11 bin TL’nin üzerine çıktı, memur zamları yaklaşıyor ama enflasyonu durdurmazsanız en düşük maaşı 50 bin TL yapsanız da bir faydası olmayacak. Çocuğun masrafı, evin giderleri, arabanın akaryakıtı, kiraydı derken vatandaş ay sonunu getiremiyor. Bu şartlarda vatandaş nasıl kurban kessin? İçinde bulunduğumuz durum ortadayken, pembe bir tablo çizmeye gerek yok” dedi.

 

“BESİCİLİK BİTME NOKTASINDA”


AKP iktidarının besicilik sektörünü bitirme noktasına geldiğini de aktaran Karacan, “Geçtiğimiz bayram 2 milyon 850 bin büyükbaş, 2 milyon 200 bin küçükbaş kurbanlık işlem gördü. Bu yıl kurbanlık sayısında azalma yaşanması muhtemel. Bu noktada Et ve Süt Kurumu’nun besicileri mağdur etmemesi çok önemli. Seçim önü yem fiyatlarına zam gelmemişti ama seçimlerin sona ermesiyle 6 aydır zam gelmeyen 25 kilogramlık 1 çuval yem fiyatı 400 TL’yi ulaştı. Besicilerimizin diğer girdileri de malumunuz. İthal hayvan, ithal et getirerek günü kurtarabilirsiniz. Önemli olan besicilerimizin ayakta tutulması ve her karışından bereket fışkıran topraklarımızın kırmızı et sektöründe dışa bağımlı hale getirilmemesidir” diyerek sözlerini noktaladı.   

Haber Merkezi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kepez’de bayram denetimi

Kepez’de bayram denetimi