Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Kara listede olanlar dikkat! Sicil affı yolda!

Kara listede olanlar dikkat! Sicil affı yolda!

TBMM, milyonlarca vatandaşı sevindirecek borç affı düzenlemesini onayladı. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kara listede olanlar dikkat! Sicil affı yolda!
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından onaylanan yeni düzenleme, milyonlarca vatandaşın ekonomik yükünü hafifletecek önemli değişiklikleri içeriyor. Uzun süredir borç yükü altında ezilen bireyler için umut ışığı olan bu düzenleme, borçların affedilmesini ve yeni kredi fırsatlarını kapsıyor.

Yeni Düzenleme ile Borçlar Silinecek

TBMM tarafından kabul edilen torba yasa kapsamında yapılan bu düzenleme, borçlu vatandaşlara büyük bir rahatlama sağlıyor. Artık banka ve kamu borçları dahil, birçok borç kalemi yeniden yapılandırılacak ve bir kısmı tamamen silinecek. Bu düzenleme, özellikle ekonomik kriz nedeniyle zor durumda kalan ve bankaların kara listesine giren vatandaşlar için büyük bir fırsat sunuyor.

Sicil Affı ve Borç Kapatma Kredisi

Sicil affı düzenlemesi, borçlarını ödemekte zorlanan bireyler için finansal bir kurtuluş imkanı sunuyor. TBMM’nin onayladığı düzenlemeye göre, borç kapatma kredisi paketi sayesinde vatandaşlar, mevcut borçlarını kamu bankalarına taşıyabilecek ve daha uygun faiz oranlarıyla ödeme yapabilecekler. Bu kredi paketi, bankaların kara listesine giren vatandaşların borçlarını daha kolay bir şekilde kapatmalarını sağlayacak.

Kamu Borçları da Yapılandırılacak

Yeni düzenleme kapsamında kamu borçlarının yapılandırılması da ele alınıyor. Vergi borçları, SGK primleri, genel sağlık sigortası (GSS) prim borçları ve trafik cezaları gibi kamu alacaklarına yönelik yapılandırma paketleri hazırlık aşamasında. Bu düzenleme ile vatandaşlara kamu borçlarını daha uygun ödeme koşullarıyla ödemeleri için fırsat sunulacak.

Düzenleme Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

TBMM'nin Ekim ayında açılmasıyla birlikte, bu düzenlemenin ilk gündem maddelerinden biri olması bekleniyor. Kanun teklifi mecliste kabul edilip onaylandığında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacak. Erdoğan’ın imzalamasıyla birlikte, düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yumurta fiyatlarına zam: İşte yeni fiyatlar

Yumurta fiyatlarına zam: İşte yeni fiyatlar