Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi JPMorgan dolar/TL tahminini yükseltti! Yeni hedef açıklandı

JPMorgan dolar/TL tahminini yükseltti! Yeni hedef açıklandı

JPMorgan, bugün 30'u aşan dolar/TL için 2024 yıl sonu tahminini 34'ten 36'ya revize etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
JPMorgan dolar/TL tahminini yükseltti! Yeni hedef açıklandı
KAYNAK: Haber Merkezi

ABD merkezli yatırım bankası JPMorgan, Dolar/TL öngörüsünü revize etti. Stratejistler Saad Sıddiqui ve Fatih Akçelik liderliğindeki ekibin yayımladığı raporda, "Pozitif reel getiriler ve ucuz değerlemeler, Türk lirasının reel olarak değer kazanma potansiyelini gösteriyor. Ancak bu potansiyel, dezenflasyon sürecinin devam etmesine bağlı" ifadesine yer verildi.

Rapora göre, belirlenen politika hedefleri ve şu ana kadar uygulanan önlemler olumlu bir tablo çiziyor. Ancak yatırımcıların bu ilk kazanımların devam edip sağlamlaşması için enflasyonun sürekli bir şekilde düşüş gösterdiğine dair güçlü kanıtlara ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

Raporda, "Son aylardaki lira değer kaybı trendi, rezerv biriktirme ve nominal kur performansı arasında bir denge olduğunu gösteriyor. Kısa vadede bu trend, yerel para birimine girişleri kısıtlıyor ve dezenflasyon sürecini zorlaştırıyor" denildi. Ancak raporda aynı zamanda, "Yatırımcılar için bu değer kaybının, önümüzdeki aylarda da devam edeceğini öngördüğümüz şekilde, vadeli işlemlerde fiyatlanandan daha düşük olduğu sürece, Türk lirasının hala makul bir toplam getiri potansiyeli sunmaya devam ettiği" belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Otoparktaki konteyner yangını kontrol altına alındı

Otoparktaki konteyner yangını kontrol altına alındı