Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi İslam Memiş'ten altın sahiplerine kritik uyarı

İslam Memiş'ten altın sahiplerine kritik uyarı

Altın ve para piyasalarının duayeni İslam Memiş, gün boyunca sert bir artış yaşayan altın fiyatlarına ilişkin emtia yatırımcılarını uyardı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İslam Memiş'ten altın sahiplerine kritik uyarı

Altın ve para piyasalarının duayeni İslam Memiş, gün boyunca sert bir artış yaşayan altın fiyatlarına ilişkin emtia yatırımcılarını uyardı ve kritik tavsiyelerde bulundu.

Memiş, haftanın son seansında çok önemli gelişmelerin olacağını vurgulayarak “Sadece 24 saatiniz var” dedi. ABD’den gelen enflasyon verilerinin altın fiyatlarında hangi yönde hareket yaratacağı merak edilirken, emtialarda bugün görülen sert artışın ardından piyasalar belirsizlik havasını dağıttı ve altın yatırımlarına yöneldi. Gün içinde 30 doların üstünde artış gösteren ons altın, altın sahiplerinin yüzünü güldürdü, birçok yatırımcının da portföyünde altına yer vermesine sebep oldu. Kapalıçarşı’nın kalbini tutan ve yaptığı altın analizleri ile Türkiye’de gündem olan ekonomist İslam Memiş, birikimini altında değerlendiren vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Memiş, emtia piyasalarında haftanın son seansında hayati gelişmelerin yaşanacağına işaret ederek, cuma günü olacaklar için şöyle konuştu: "Bugün yaşanan artışlarla birlikte anlaşılıyor ki ABD’den gelen enflasyon verileri, altında yukarı yönlü bir hareketin oluşmasına neden oldu. 1960 dolar seviyesi yukarı yönlü geçilirse altın fiyatlarında 2000 seviyeleri test edilebilir uyarım olmuştu. Enflasyon verilerinin ardından ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 12-13 Aralık’ta yapacağı toplantıda faiz artırmayacağına yönelik beklentinin neredeyse kesinleşmiş olması, altın fiyatları için çok önemli bir işaret verdi. ABD tarafında en erken ihtimalle yaz aylarının ortalarına kadar faizlere müdahale edilmeyecektir. 5.25-5.50 seviyelerindeki faiz ile dünya uzun bir süre daha yaşamaya alışacak ancak faizlerin yüksek kalacak olması bile altında tam anlamıyla bir baskı süreci için yeterli olmayacaktır. Bir süredir devam eden faiz artırım çılgınlığının durması, kuşkusuz ki piyasalar tarafından fiyatlanacak ve ons tarafında 2000 doların üzerinde kalıcı bir yerleşme meydana gelecek.

Gram altın tarafında 1850-1858 liralara kadar çıkıldı fiziki tarafta. Yarın son seansına kadar altın tarafında yapacağınız alımları bitirmeniz gerekiyor. Kar satışlarının bir bölümünün geride bırakıldığını, diğer kısmının ise yarın gelebileceğini düşünüyorum. Bu nedenle ilerleyen haftalarda altın, hiçbir alım fırsatı sunmadan vurup geçebilir. Fark ettiyseniz düşüşler aşamalı bir şekilde oluyor. Altın fiyatları birkaç gün içerisinde düşüyor ama aniden yükseliyor ve alım yapabilmek için hiçbir fırsat bırakmıyor. Yine böyle olacaktır. Ons tarafında 2000 üzeri ataklarda alım yapacak bir aralık bulma şansınız olmayacak. Bu nedenle yarın bitmeden alım defterini tamamen kapatın. Enflasyon rakamlarının ardından piyasaların tepkisini görmek için bekleyin çağrısında bulunmuştum. Şu anda görünen o ki yaşanan artış, yeni bir kar satışı gelene kadar devam edecek.

Altın fiyatları ilerleyen günlerde düşecektir. Bu kadar sert atakların ardından kademeli bir geri çekilme olması kaçınılmaz ancak elinde altın bulunduranların “zirve görüldü” düşüncesine kapılıp asla satış yapmaması gerekiyor. Buradan çekilecek altın, size fırsat vermeden daha üst seviyelere ok gibi fırlayabilir. O yüzden elinizde altın varsa yapacağınız tek şey kenara çekilmek ve beklemek. Uzun süreli bekleyenler altın tarafında çok önemli kazançlar elde edecek. Gram altın fiyatlarına baktığımızda ise gram altın/TL fiyatı kuyumcularda 1860 liraya kadar sıçradı. Gün içerisinde gram altın fiyatında uyarmıştım, bu hafta altın alım işini bitirmek gerekiyor.

Çünkü bundan sonra fırsatlar vermeyebilir. Her ne kadar ons tarafında düşüşler olsa da, dolar kuru güçlü olduğu için gram altın tarafında pek fırsat yakalama şansı olmuyor. Dolayısıyla 1830 lira destek seviyesi var. Buralar altında son alım fırsatı ve bundan sonra trend yukarı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eda Ece'nin yıllar önce rol aldığı efsane dizi ortaya çıktı

Eda Ece'nin yıllar önce rol aldığı efsane dizi ortaya çıktı