Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi İslam Memiş uyardı! Parasını oraya yatıran zarar edecek

İslam Memiş uyardı! Parasını oraya yatıran zarar edecek

Ekonomist İslam Memiş, katıldığı programda yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu. Detaylar haberde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İslam Memiş uyardı! Parasını oraya yatıran zarar edecek
KAYNAK: Haber Merkezi

Vatandaşlar, ellerindeki parayı değerlendirmek için yatırım yapma arayışındadır. Ancak piyasadaki dalgalanmalar konusunda bilgi sahibi olabilmek adına, vatandaşlar genellikle ekonomistlerin analizlerine başvururlar.

Tanınmış ekonomist İslam Memiş, son olarak Sunucu Emel Özuğur'un programına katıldı ve piyasadaki güncel durumu değerlendirdi. Memiş, son tahminlerini ve uyarılarını paylaşarak, 2024 yılında doların 45 seviyelerine ulaşacağını öne sürdü. Ancak, dikkat çekici bir uyarıda bulundu.

Memiş, doların son 20 yıldaki getirisine odaklandığında, bu para biriminin en düşük getirili olanı olduğunu belirtti. Örnek olarak, bu yıl içinde 10 bin lirasını dolara çeviren bir kişinin en düşük getiriyi elde ettiğini örnekledi. Bin 870 liradan alınan dolardaki getirinin 5 bin 400 lira civarında olduğunu ancak Euro ve gram altın gibi diğer enstrümanlara yatırım yapanların daha yüksek getiri elde ettiğini açıkladı.

İslam Memiş, 2023 yılının sonunda dolar kurunun 29,70 lira seviyesine, 2024 yılının ilk çeyreğinde ise 30,33 lira aralığına ulaşacağını öngördü. Ayrıca, 2024 yılında doların zirve seviyesine ulaşarak 45 lira olacağı tahmininde bulundu.

Uyarılarını sürdüren Memiş, dövizle ticaret yapanlar, döviz borcu olanlar veya elektronik eşya almak zorunda olan vatandaşları etkileyebilecek bu durumu vurguladı. Ancak, "Benim param var, dolar 45 lira olacakmış, ben dolar alayım" diyenlerin yine zarar edebileceğini belirtti. Çünkü diğer enstrümanlara bakıldığında, Euro, sterlin, altın ve gümüş gibi alternatiflerin dolar karşısında daha yüksek getiri sağladığına dikkat çekti. Dolayısıyla, Memiş doları bir yatırım aracı olarak önermemektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kahramanmaraş'ta Akif İnan Tüneli'nde gerçek gibi tatbikat

Kahramanmaraş'ta Akif İnan Tüneli'nde gerçek gibi tatbikat