Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi İşçi hakları için uyarı: Sigortanızı kontrol edin hakkınızı alma zamanı

İşçi hakları için uyarı: Sigortanızı kontrol edin hakkınızı alma zamanı

İş Kanunu'na göre hakları ihlal edilen çalışan, sigortasız çalıştırıldığını ispatladığında geriye dönük sigorta haklarını talep edebilir; işveren bu durumda suçlu kabul edilir.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İşçi hakları için uyarı: Sigortanızı kontrol edin hakkınızı alma zamanı
KAYNAK: Haber Merkezi

İş Kanunu’na göre, sigortasız çalışan veya asgariden fazla maaş alan ancak asgari ücret üzerinden gösterilen işçiler, durumlarını ispatladıklarında haklı fesih hakkına sahiptirler. Geriye dönük sigortalılık bedellerini talep edebilir ve kıdem tazminatı alma hakkına sahip olabilirler.

Çalışma Süresi ve İş Yükü:

Çalışanın tek taraflı olarak artırılan iş yükü nedeniyle işten çıkarılması, İş Kanunu'na göre kıdem ve ihbar tazminatı hakkını doğurur. İşverenler, çalışanların iş yüküne ilişkin sorumluluklarını yerine getirmek zorundadır.

Çalışma Koşullarında Değişiklik:

İşverenin çalışma koşullarında değişiklik yapması durumunda, bu değişikliği yazılı olarak bildirmesi ve çalışanın onayını alması gereklidir. Çalışanın bu değişikliği kabul etmemesi durumunda, haklı fesih sebebi ortaya çıkabilir ve çalışan dava açma hakkına sahiptir.

Çalışanın Keyfi Davranışları:

İş Kanunu'nun 25. maddesine göre, çalışanın görev ve sorumluluklarına uymaması, uyarılara rağmen performansını düzeltmemesi haklı fesih nedenidir. İşe devamsızlık, işyerinde uyumsuz davranışlar, iş giriş-çıkış saatlerine uymama gibi durumlar da fesih sebepleri arasında sayılır.

İşe İade Davası:

İşverenin haksız yere işten çıkardığı durumlarda, işçi İş Kanunu çerçevesinde bunu ispatlayabiliyorsa işe iade davası açma hakkına sahiptir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çanakkale'de 66 kaçak göçmen yakalandı

Çanakkale'de 66 kaçak göçmen yakalandı