Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Borcu Yoktur Belgesine Yeni Düzenleme

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Borcu Yoktur Belgesine Yeni Düzenleme

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yeni tebliği ile kamuya yapılacak ödemelerde vergi borcu bulunmama şartı genişletildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Borcu Yoktur Belgesine Yeni Düzenleme
KAYNAK: AA

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Tahsilat Genel Tebliği Seri: A Sıra No: 1'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlanarak duyuruldu. Yeni düzenleme ile kamuya yapılacak ödemelerde vergi borcu bulunmaması şartı, daha geniş bir kapsama alındı. Bu düzenlemenin amacı, kamu alacaklarının daha etkin bir şekilde tahsil edilmesini sağlamak.

Vergi borcu olmayanlar için ödeme düzeni değişiyor

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'na tabi kamu idareleri ve bu idarelere bağlı döner sermaye işletmeleri, mahkeme kararları ve icra dairelerinin ödeme emirleri doğrultusunda 5 bin liranın üzerindeki ödemelerde hak sahiplerinden, vadesi geçmiş borç durumunu gösterir belge talep edecek. Bu belgeler, ödeme sürecinin tamamlanabilmesi için zorunlu olacak ve kamu alacaklarının korunmasını hedefleyecek.

Yeni tebliğ 1 Ekim'de yürürlüğe girecek

Söz konusu tebliğ, 1 Ekim itibarıyla yürürlüğe girecek. Bu tarihten itibaren tüm kamu idareleri, hak sahiplerinden vadesi geçmiş borç durumunu gösteren belge talebinde bulunacak. Vergi dairelerince tahsil edilen vergilerin yanı sıra, tüm kamu alacakları da ödeme süreçlerinde dikkate alınacak.

"Vergi borcu yoktur" belgesi genişletildi

Resmi Gazete'de 13 Ağustos'ta yayımlanan önceki tebliğle başlayan "vergi borcu yoktur" belgesi uygulaması, sadece vergi borçlarıyla sınırlı kalmayacak. Yeni düzenlemeyle birlikte, vergi dairelerince tahsil edilen vergilerin yanı sıra tüm kamu alacakları da borç türü olarak belgelere dahil edilecek.

İnternetten Vergi Borcu Yoktur Yazısı Nasıl Alınır?

İnternet vergi dairesi kullanıcıları, Gelir İdaresi Başkanlığı web sitesi aracılığıyla kolaylıkla vergi borcu yoktur yazısı alabilirler. İşte adım adım yapılması gerekenler:

www.gib.gov.tr adresine gidin. Üst menüde bulunan e-işlemler seçeneğine tıklayın ve ardından internet vergi dairesi bağlantısına tıklayın.
Açılan sayfada kullanıcı girişi butonuna tıklayın. T.C. Kimlik Numaranız ve şifrenizle sisteme giriş yapın.
Eğer internet vergi dairesi şifreniz yoksa, şifreyi almak için bağlı bulunduğunuz vergi dairesine başvurabilirsiniz. Ayrıca, e-Devlet yöntemiyle giriş yapmak için kullanıcı girişi bağlantısının yanında yer alan e-Devlet seçeneğine tıklayarak e-Devlet şifrenizle giriş yapabilirsiniz.
Dilekçeler kısmında yeni dilekçe butonuna tıklayın ve borcu yoktur yazısı alma dilekçesini seçin.
Başvuru ekranında; tarih, il, vergi dairesi, belgenin gönderileceği kurum ve iletişim bilgilerini doldurmanız gerekmektedir.
Eğer belge, bir kurumdan ödeme almak amacıyla isteniyorsa, son onay ekranında “Kamu Kurum ve Kuruluşlarından Ödeme Almak İçin” seçeneğini işaretleyin.
Son onayın ardından başvuru işlemi tamamlanır.
Başvuru yapıldıktan sonra, genellikle bir veya en geç iki iş gününde, talep edilen borcu yoktur belgesi e-posta olarak gönderilir. E-imzalı olarak gönderilen bu belge, resmi evrak niteliğindedir ve tüm resmi işlemlerde kullanılabilir.

E-Devlet Üzerinden Vergi Borcu Yoktur Yazısı Alma

E-Devlet üzerinden vergi borcu yoktur yazısı almak için şu adımları izleyebilirsiniz:

T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet sistemine giriş yapın. Kurumlar bölümünden Gelir İdaresi Başkanlığı seçeneğini bulun.
Hizmetler arasında borcu yoktur yazısı talep girişine tıklayın.
Uygulamaya git butonuna tıklayın.
Taahhütnamenin onaylanmasının ardından, internet vergi dairesi sayfasına yönlendirilirsiniz.
Vergi Borcu Yoktur Yazısının Geçerlilik Süresi
Vergi borcu yoktur yazısı genellikle düzenlendiği tarihten itibaren 15 gün süreyle geçerlidir. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karısına Arkadaşlık Teklifi Eden Şahısların İşyerini Basınca Bıç*klandı

Karısına Arkadaşlık Teklifi Eden Şahısların İşyerini Basınca Bıç*klandı