Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Hafize Gaye Erkan imzaladı: Merkez Bankası'nda bugünden itibaren tedavüle girdi

Hafize Gaye Erkan imzaladı: Merkez Bankası'nda bugünden itibaren tedavüle girdi

Bugün itibariyle, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın resmi imzasıyla yeni tedavüle başlayan 200 TL banknotlarını duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hafize Gaye Erkan imzaladı: Merkez Bankası'nda bugünden itibaren tedavüle girdi
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), E9 Emisyon Grubu VII. Tertip 200 TL banknotlarının bugünden itibaren tedavüle verileceğini duyurdu.

Açıklama ve İmza Değişikliği

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, TCMB Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan ve Başkan Yardımcısı Dr. Osman Cevdet Akçay'a ait imzalar, VII. tertip 200 TL banknotlarında yer alacak şekilde yeniden düzenlendi. Bu değişiklik, banknotların üzerindeki imzalarda meydana gelen güncellemeleri içeriyor.

Görsel ve Niteliksel Benzerlik

200 TL'lik yeni banknotlarda sadece imzaların değişeceği belirtilirken, banknotların boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümlerinin önceki tertiplerle aynı olacağı vurgulandı. VII. tertip banknotlar, önceki tertip banknotlar ile birlikte tedavül edecek.

Bu güncelleme, Türkiye'deki para dolaşımının sürekliliğini sağlamak ve banknotların güvenliğini artırmak amacıyla gerçekleştirilen rutin bir değişiklik olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Burdur'da 5 bin incir fidanı dağıtımı yapıldı

Burdur'da 5 bin incir fidanı dağıtımı yapıldı