Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Fındık fiyatları 100 TL'yi aştı

Fındık fiyatları 100 TL'yi aştı

Ordu'da serbest piyasada fındık fiyatları, 105 TL'ye kadar yükselerek dikkat çekti. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, üreticilerin pazara ihtiyacı kadar fındık indirerek fiyatların yükselmesine katkı sağladığını belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fındık fiyatları 100 TL'yi aştı
KAYNAK: İHA

Türkiye'nin en büyük fındık üretim merkezi olan Ordu'da, 2023 yılı rekoltesi 198 bin 838 ton olarak açıklandı. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 28 Ağustos tarihinde başlatılan alımlarda, 50 randıman fındık 82,5 lira, Giresun kalitesindeki fındık ise 84 liradan işlem gördü. TMO'nun alımlarıyla birlikte serbest piyasada 70 liradan işlem görmeye başlayan fındık, zaman içinde 100 lira seviyelerine ulaştı, ancak daha sonra tekrar 85 lira civarına geriledi. Üreticilerin pazara fındık indirmemesi sonucunda fiyatlar tekrar 105 lira seviyelerine çıktı.

Fındık-2

Arslan Soydan, son 2 aydır 85-90 lira arasında seyreden fındık fiyatlarının, üreticilerin pazara ihtiyacı kadar ürün indirmesiyle tekrar 105 lira seviyesine çıktığını ifade etti. Üreticilerin fiyatların düşmesi karşısında direndiğini ve sabırlı davrandığını belirten Soydan, bu durumun fiyatların yukarı yönlü hareket etmesine neden olduğunu söyledi.

Soydan, fındığın pazara kademeli olarak indiğini ve halen üreticilerin elinde ürün bulunduğunu belirtti. Şu anki fiyat seviyesinin 2024 yılı hasat sezonunu olumlu etkileyeceğini belirten Soydan, fiyatların daha da artabileceğini ve bu durumun 2024 yılının hasat dönemini olumlu yönde etkileyeceğini tahmin etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın son yılda yatırımcılara yüzde 90 getiri sağladı

Altın son yılda yatırımcılara yüzde 90 getiri sağladı