Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Evsizlerin de platformu var

Evsizlerin de platformu var

Bir ay önce kurulan ‘Antalya Evsizlerle Dayanışma Platformu’ evsiz ve sokakta kalmış insanları için kalıcı çözümle üretmek için kolları sıvadı. Platform, her gece 60-64 evsize ulaşarak sıcak çorba ikram ediyor, onlarla arkadaşlık kuruyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Evsizlerin de platformu var

Bir ay önce kurulan ‘Antalya Evsizlerle Dayanışma Platformu’ evsiz ve sokakta kalmış insanları için kalıcı çözümle üretmek için kolları sıvadı. Platform, her gece 60-64 evsize ulaşarak sıcak çorba ikram ediyor, onlarla arkadaşlık kuruyor.

 

Antalya’da evsiz ve zor durumda olan insanlara geceleri sıcak çorba ikram eden gönüllülerin oluşturduğu Antalya Evsizlerle Dayanışma Platformu birinci ayını doldurdu.

Antalya Evsizlerle Dayanışma Platformu, evsiz ve yolda kalmış insanlara destek olan ve onların yanlarında olduklarını hissettirmek için geceleri sokaklara çıkarak bir kase çorba ikram ediyorlar. Bir aydır her gün sokaklara çıkan gönüllüler hastanelerin acil servislerinde, otobüs duraklarında, parklarda, otogarda Evsiz yaşayan insanlarla bir araya geliyor.

Her gece yaklaşık 60 – 65 kişiye ulaşan platform üyeleri evsizlere çorba ikramının yanı sıra onlarla arkadaş olduklarını belirtiyorlar. ‘Bir kap çorba’ ile başladıkları bu yolda aslolan amaçlarının evsiz yurtsuz kalmış insanların hayatlarına dair kalıcı çözümler getirmek olduğunu belirten gönüllüler “biz başlarken bir kap çorba ile başladık ama asıl amacımız onların hayatlarına kalıcı çözümler üretmek. Onlarla ahbaplığımız arttıkça bu konuda daha çok adım attığımızı söyleyebiliriz. Geçtiğimiz günlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi birimleriyle görüşmelerimiz oldu ve bize umut veren sözler aldık kendilerinden. Biz insanlarla yaptığımız bu yardımlaşmayı paylaşmayı gerekli görüyor ve bu sözlerin gerçekleşmesi için sizlerle birlikte daha güçlü olmayı istiyoruz. Çünkü sesimize ses katan, işimize yüreklerini koyan insanların sayesinde devlet birimlerinin ''Sosyal Devlet'' yükümlülüklerini yerine getirmelerinde hatırlatıcı oluyoruz. Bir çok şehirde devam eden etkinliklerle birlikte, her belediyenin bu konuda görev yüklenmesi gerektiğini vurguluyoruz” diye konuştular.

Daha önce kendi imkanları ile yaptıkları çorbaları insanlarla paylaştıklarını dile getiren platform üyeleri “Bizler şimdiye kadar dağıttığımız çorbaları evlerimizde, kendi mutfaklarımızda, annelerimizin içine kattığı sevgiyle yapıyorduk. Yani kendi boğazımızdan geçmeyecek şeyi asla başka bir insana ikram etmiyorduk. Bu çorbalardan numune alıp test ettiremediğimiz için otogar gibi işletmelerin içindeki evsizlere ulaşmamız yönetim tarafından engellenmişti. Ama ‘’Antalya Büyükşehir Belediyesi Aşevi’’ günlük olarak çorba temin etmeye başladı, dolayısıyla artık her yere rahatça girip ihtiyaç sahiplerine ulaşabileceğiz” dediler.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden evsiz insanları her 15 günde 1 belediyenin anlaşacağı bir hamama belediye servisleriyle götürecekleri ve hamam çıkışında hepsine yeni iç çamaşırı ve kıyafet sağlayacakları sözünü alan platform üyeleri diğer belediyelerinde bu konuda yardım ve desteklerini beklediklerini söylediler.(Haber Merkezi)

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Alevi Açılımı inkar projesidir”

“Alevi Açılımı inkar projesidir”