Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ev sahipleri ve kiracılar endişeli! Aidat ücretlerinde büyük artış

Ev sahipleri ve kiracılar endişeli! Aidat ücretlerinde büyük artış

2024'te artan zamların sonu gelmiyor. Şimdi de aidat ücretlerine yeni bir zam haber geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ev sahipleri ve kiracılar endişeli! Aidat ücretlerinde büyük artış
KAYNAK: Haber Merkezi


Özellikle İstanbul'da artan aidatlar, son dört yıl içinde sürekli bir yükseliş trendinde olduğu konuşulan bir konu haline gelmiştir.

ZAMLARIN YÜRÜRLÜĞE GİRECEĞİ TARİH

Yapılan zamlarla ilgili olarak, artan aidat ücretleri şubat ayında uygulanmaya başlanacak.

Ocak ayında belirlenen yeni aidat ücretleri, en düşük yüzde 40, en yüksek ise yüzde 150 artış göstermiştir.

AİDAT ÜCRETLERİ İSTANBUL'DA ORTALAMA 4 BİN TL'Yİ AŞTI

Aidat ücretlerinde yaşanan artışlar nedeniyle, kiracılar artık hem kira hem de aidat maliyeti düşük olan evleri araştırmaya başlamıştır.

Duygu Erdoğan'ın Milliyet'te yer alan habere göre; ocak ayından itibaren asgari ücret ve buna bağlı olarak maliyet artışları, yönetimleri yeni aidat oranlarını belirleme sürecine sokmuştur.

En düşük ve en yüksek aidat ücretleri belirlenmiş durumda ve ortaya çıkan rakamlar hem kiracılar hem de ev sahipleri için oldukça yüksek olarak nitelendirilmektedir.

paraa-5

Apti adlı online platformun kurucusu ve CEO'su Ali Emre Erişen, konu hakkında şu açıklamayı yapmıştır: "Siteler zam oranlarını sistemimize girmeye başladı. En düşük gördüğümüz yüzde 40 zam yaptı. TOKİ konutları çıkarılırsa İstanbul'da ortalama aidat 4.171 TL."

Aidat ödemek istemeyenlerin sitelerden vazgeçme eğiliminde olduğunu belirten Erişen, satın alma süreçlerinde aidatın daha belirleyici bir faktör haline geldiğini ifade etmiştir.

AİDATLARIN BELİRLENME KRİTERLERİ

Aidat ücretleri, Türk Hukuku'nda belirlenmiş bir üst sınır olmaksızın, apartmanda görev alan personel maaşları, hizmet giderleri ve kullanılan malzemelerin fiyatları gibi faktörlere bağlı olarak belirlenmektedir.

UZMANLARIN UYARILARI

Aidat ücretlerinin belirlendiği toplantılara katılımın önemine vurgu yapan uzmanlar, konut sakinlerinin genel kurullarda itiraz etme ve haksız zamları önleme imkanlarına sahip olduklarını dile getirmişlerdir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Halk Etten Memnun

Antalya Halk Etten Memnun