Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ev sahipleri dikkat! Kira geliri vergisi denetimi başladı

Ev sahipleri dikkat! Kira geliri vergisi denetimi başladı

Mersin'de kira geliri vergisi denetimi başladı. Mersin Emlakçılar Odası Başkanı, mülk sahiplerini cezai işlemlerden kaçınmaları için uyarıyor. Emeklilere ise özel bir uyarıda bulunarak, kira gelir vergisi beyannamesi konusunda dikkatli olmalarını tavsiye ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ev sahipleri dikkat! Kira geliri vergisi denetimi başladı
KAYNAK: İHA

Mersin'de Hazine ve Maliye Bakanlığının kira geliri potansiyeli olan konutların tespiti için başlattığı çalışmalar sürüyor. Kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla başlatılan çalışma kapsamında, vergi dairelerince, belirlenen adreslere tebligat gönderiliyor. Tebligat alarak vergi dairelerine başvuran kiracılardan gerekli bilgiler talep edilerek elektronik ortama aktarılıyor. Kontrollerin ardından beyannamelerinde uyumsuzluk olan ve hiç beyanname vermeyen mükelleflere yönelik yasal işlem başlatılacağı öğrenildi.

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Uyardı

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, kirada konutları olan mülk sahiplerinin gelir beyannamelerini mart ayında verdiğini belirtti. Kira gelir vergisi ile ilgili Maliye Bakanlığının çalışma başlattığını hatırlatan Canpolat, bu uygulamanın Mersin'de de gerçekleştirildiğini vurguladı. Kent genelinde tebligatların dağıtılmaya başladığını ifade eden Canpolat, kiracılara, ikamette kaç yıl oturdukları, ne kadar kira verdikleri, kira artışının ne kadar olduğu gibi detaylı bilgilerin sorulduğunu açıkladı.

Ev sahipleri dikkat! Kira geliri vergisi denetimi başladı

Cezai İşlemle Karşılaşmamak İçin Önemli Uyarı

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Canpolat, herhangi bir cezai işlemle karşılaşmamak için kira gelir vergisi beyannamesini zamanında vermenin önemine değindi. Kirada konutu bulunan mülk sahiplerinin, Maliye Bakanlığı ile işbirliği yaparak sürece duyarlılık göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Emeklilere Özel Uyarı

Canpolat, vergi muafiyetlerinden faydalanan emeklilerin kira gelir vergisi beyannamesi konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Emeklilerin diğer vergi konularında muafiyetlerinin olabileceğini ancak kira gelir vergisi beyannamesi konusunda bu muafiyetin geçerli olmadığını belirtti. Emeklilerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KBB uzmanı uyardı! Tedavi edilmeyen alerji okul başarısını etkiliyor

KBB uzmanı uyardı! Tedavi edilmeyen alerji okul başarısını etkiliyor