Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Et fiyatlarındaki artış devam ediyor: 'Vatandaşlar endişeli'

Et fiyatlarındaki artış devam ediyor: 'Vatandaşlar endişeli'

Türkiye'de et fiyatlarındaki sürekli artış, vatandaşların endişesini artırıyor. Özellikle kuzu karkas etinde yaşanan fiyat yükselişi, sektörü ve tüketicileri olumsuz etkiliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Et fiyatlarındaki artış devam ediyor: 'Vatandaşlar endişeli'
KAYNAK: Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde, son dönemde akaryakıt ve gıda gibi birçok temel ürüne gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Vatandaşlar, özellikle çarşı pazar fiyatlarının sürekli yükselmesinden dert yanarken, en temel ihtiyaç maddelerinin fiyat artışları ise cebi yakıyor. Gıda sektöründe yaşanan son zamlardan biri de et fiyatlarına geldi.

Kuzu Karkas Etinde Sürekli Fiyat Artışı

Geçtiğimiz hafta zamlanan kuzu karkas etinin fiyatı bir kez daha yükseldi ve neredeyse her hafta artış gösteriyor. Geçen hafta kilogram fiyatı 410 lira olan kuzu karkas eti, bu hafta 40-50 lira arasında zamla birlikte 460 liraya kadar çıktı.

Satışlarda Büyük Düşüş

Dünya gazetesinin haberine göre, sektör temsilcileri yılbaşından bu yana art arda gelen zamların ardından satışlarda %30'luk bir düşüş yaşandığını belirtiyor. Özellikle şubat ayında süt kuzusu talebinin arttığını dile getiren temsilciler, önümüzdeki haftalarda kuzu karkas et fiyatlarında bir düşüş öngörüyor.

Üreticiler Maliyetlerden Şikayetçi

Türkiye Kasaplar Federasyonu eski başkanı Fazlı Yalçındağ, küçükbaş hayvancılıkla uğraşanların fiyat artışlarını maliyetlere bağladığını ifade etti. Yalçındağ'a göre, üreticiler 30 bin liranın altında bir çoban bulamıyorlar ve bu durum karlılıklarını olumsuz etkiliyor. Üreticilerin arpa fiyatlarının yüksekliğinden şikayet ettiğini de dile getiren Yalçındağ, "Üreticiler, sattıkları kuzuyu satın alacak çobanın maliyetini bile karşılayamıyorlar. Durum vahim. Ülke genelinde yüksek enflasyon ve hayvan sayısında azalma var. Bu durumun nedenlerini ciddi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'deki Belediye Başkanlarının Maaşları Ne Kadar?

Türkiye'deki Belediye Başkanlarının Maaşları Ne Kadar?