Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Eski başkandan “Enflasyon geriye dönük yeniden hesaplansın” önerisi

Eski başkandan “Enflasyon geriye dönük yeniden hesaplansın” önerisi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eski Başkanı Birol Aydemir, yoksullaşmanın kaynaklarından birinin TÜİK olduğunu vurgulayarak, enflasyon kayıplarının telafi edilmesi gerektiğini ifade etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eski başkandan “Enflasyon geriye dönük yeniden hesaplansın” önerisi

Sözcü’de yer alan habere göre; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eski Başkanı Birol Aydemir, enflasyon karşısındaki kayıpların sabit gelirler için geri verilmesi gerektiğini belirtti.

Aydemir, verdiği demeçte, enflasyon verilerinin 'birkaç hafta' içinde geriye dönük olarak hesaplanabileceğini ve daha önce Arjantin'de benzer bir durumun yaşandığını ifade etti. Aydemir, "Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalmazsa, ki öyle görünüyor, 3 Haziran'a yetişmese bile 3 Temmuz'da ilk gerçek enflasyon verisinin yayımlanacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Aydemir, maaş zamlarının yeniden hesaplanması gerektiğine dikkat çekerek, "TÜİK'in enflasyonu düşük göstermesi, şu anda yaşadığımız yoksulluğun temel nedenidir. Sabit gelir sahipleri bu durumun faturasını ödedi. Artık yoksulluk bu kadar devam etmemeli. İlk yapılması gereken şey, sabit gelir sahiplerinin gerçek enflasyon kayıplarını geri almasıdır" ifadelerini kullandı.

Aydemir, Millet İttifakı'nın iktidara gelmesi durumunda enflasyon verilerini geriye dönük olarak inceleyeceklerini ve düzeltme yapacaklarını belirterek, "Enflasyonu yanlış hesaplarsanız, milli gelirin deflatörünü de yanlış hesaplamış olursunuz. Bu durumda, büyüme verisi de yanlış olur. Bu nedenle doğru bir büyüme verisi sunulmalıdır" şeklinde değerlendirmede bulundu.

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fransız savaş muhabiri roket saldırısında hayatını kaybetti

Fransız savaş muhabiri roket saldırısında hayatını kaybetti